Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hipotóniával kapcsolatos...

Hipotóniával kapcsolatos kérdés jöhet, főleg szakmabeliekhez?

Figyelt kérdés

Kislányom 5,5 hónapos. Másfél hónapos kora óta járunk dévényes gyógytornászhoz, mert hason nem emelte a fejét és gyakran "kifliben" feküdt. Most jutottunk el a neurológushoz, aki a szakvéleményben azt írta, hogy axiális izmokban még van hipotónia, ülésbe húzáskor behúzza a nyakát és így húzza fel magát, hason repülőzik de szépen ki tud nyúlni.

Mindenképpen javasolta a gyógytorna folytatását.

A gyógytornász véleménye is egybecseng a fentiekkel, szerinte is gyenge még a válla és a nyaka. A kislányom nagyon szépen kiemeli a fejét és a törzsét hason, a tenyerén és a karján is tud támaszkodni, szépen kinyúl a játékokért minden irányban, forog a tengelye körül de nem kúszik csak emelgeti a fenekét. Én megmondom őszintén nem érzem most , hogy ügyetlen lenne, persze nem szeretném abbahagyni a gyógytornát főleg a két szakvélemény miatt, de egy hipotón baba tartaná ilyen szépen magát vajon hason? Egyébként nagyon sokat fejlődött amióta járunk, mindenki észrevette. Inkább csak a saját megnyugtatásomra kérdezem, hogy gyógytorna nélkül elkezdene kúszni vajon? Tudom, látatlanban nem igazán lehet ezt megmondani, de hátha valaki mégis tud mondani valami biztatót. Köszönöm előre is.

2011. okt. 8. 20:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

23.37-es vagyok.

Sajnos nincs privát email írása opció nálad, kedves konduktor anyuka, de nálam van, ha rám írsz, szívesen vennék minden segítséget.

2011. okt. 9. 13:09
 12/12 anonim ***** válasza:

23:37-nek.

Rosszul volt beállítva, de már módosítottam. :-)

Küldtem privit.

2011. okt. 9. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!