Hipotóniával kapcsolatos kérdés jöhet, főleg szakmabeliekhez?
Kislányom 5,5 hónapos. Másfél hónapos kora óta járunk dévényes gyógytornászhoz, mert hason nem emelte a fejét és gyakran "kifliben" feküdt. Most jutottunk el a neurológushoz, aki a szakvéleményben azt írta, hogy axiális izmokban még van hipotónia, ülésbe húzáskor behúzza a nyakát és így húzza fel magát, hason repülőzik de szépen ki tud nyúlni.
Mindenképpen javasolta a gyógytorna folytatását.
A gyógytornász véleménye is egybecseng a fentiekkel, szerinte is gyenge még a válla és a nyaka. A kislányom nagyon szépen kiemeli a fejét és a törzsét hason, a tenyerén és a karján is tud támaszkodni, szépen kinyúl a játékokért minden irányban, forog a tengelye körül de nem kúszik csak emelgeti a fenekét. Én megmondom őszintén nem érzem most , hogy ügyetlen lenne, persze nem szeretném abbahagyni a gyógytornát főleg a két szakvélemény miatt, de egy hipotón baba tartaná ilyen szépen magát vajon hason? Egyébként nagyon sokat fejlődött amióta járunk, mindenki észrevette. Inkább csak a saját megnyugtatásomra kérdezem, hogy gyógytorna nélkül elkezdene kúszni vajon? Tudom, látatlanban nem igazán lehet ezt megmondani, de hátha valaki mégis tud mondani valami biztatót. Köszönöm előre is.
23.37-es vagyok.
Sajnos nincs privát email írása opció nálad, kedves konduktor anyuka, de nálam van, ha rám írsz, szívesen vennék minden segítséget.
23:37-nek.
Rosszul volt beállítva, de már módosítottam. :-)
Küldtem privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!