Mi a neve ennek a nem kötelező védőoltásnak? Mikor adják?
a prevenar az ingyenesen ajánlott oltás és a kötelezőkkel adják be, ha megkapja,akkor a 2 és 4 hónapos oltásnál 2 szurit kap. (ez streptococcus okozta agyhártyagyulladás és felső légúti betegségek ellen véd.
a menjugate oltás pedig a meningococcus C vírus okozta agyhártyagyulladás ellen véd. ezt is beadhatod a kötelezőkkel együtt,de ezt a oki felírja receptre,ki kell váltani a gyógyszertárban. 2000 Ft alatt van valamivel darabja. 1 éves kor alatt 2 db kell belőle, 1 éves kor után már csak 1-et kell beadni.
Meningitec. 1900Ft körül van. szerdán adják be 14 hónaposomnak.
nem kötelező, kérni lehet.
a bátyám (igaz már több mint 30éve) fertőző agyhártyagyulladást kapott. két orvos sem vette észre, majd egy harmadikat felkeresve (aki egyébként egy alkoholista de remek doki volt) ránézett a tesómra és a fej-szem állásából látta hogy baj van. azonnal kórházba küldte. vele együtt még nyolc gyerek betegedett meg az oviban. szerencsére nem maradt semmi szövődmény utána.
Köszönöm.
Már csak az a kérdés maradt vajon melyiket nem kértem? Mert a doki se a védőnő sem adtak felvilágosítást. De az ingyenes lett volna azt tudom.
Szerintem Te akkor a Prevenart nem kérted.
(Nálunk az nem kötelező, de ingyenes).
Az előttem szólók már leírták a kérdésedre a választ.
Én 1 éves kora után adattam be, így csak 1 oltás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!