Adtok glutén tartalmú termékeket 7-8 hónapos babátoknak?
szia! néhány kérdéssel ezelőtt én ezt a választ adtam arra, hogy ehet-e egy 7 hónapos baba glutént tartalmazó babakekszet (remélem tudod hasznosítani):
a babakekszet simán eheti már a 7 hónapos baba. nem fog lisztérzékenységet okozni.
az én 6 hónapos fiam most orvosi utasításra kap napi fél kekszet, mert igazoltan hajlamos a gluténérzékenységre! a cél, hogy az immunrendszer megtanulja elfogani a glutént, pontosabban az azt lebontó saját enzimet (ezért nem allergia, hanem autoimmun betegség).
hamarabb azért nem ajánlatos a babakeksz sem, mert az ételallergia viszont kialakulhat, ami a konkrét ételre adott védekező reakció. 7 hónaposan már lehet vele fokozatosan próbálkozni, de itt is nagyon fontos, hogy lépésről lépésre növeljük az adagot! akkor nem lesz baj.
Én is adtam neki kiflit, kenyérhéjat, babakekszet. A babapiskótát azért nem ajánlják, mert elég sok cukor van benne.
De a babakajákban is van gluténtartalmú. Pl a cukkinis, paradicsomos tészta, búzalisztből készült tésztát taralmaz és 6 hós kortól adható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!