Az előbb ebédelt a kislányom. Megette az egész főzeléket, utána kapott egy kis gyümit, amit most kóstol. Az picit darabos. A második kanálnál elkezdett öklendezni, majd sugárban kihányta az egész ebédet.
A darabos kajától lehetett? Most itassam, és később kínáljam újra, hátha éhes lesz? Annyira megijedtem. :(
Az én fiam már többször is,vagy ha sok kaját tömött egyszerre a szájába,akkor bizony visszanézett.Az is lehet,hogy a főzelékkel tele volt a gyomra.és nem fért bele több.Ebéd előtt kóstoltasd.
2011. szept. 29. 12:43
2/12 anonim válasza:
Félrenyelés: a gégefedő nem zár jól, az étel a légcsőbe kerül a nyelőcső helyett (a kettőt a gége választja el egymástól). Ami a légcsőbe jut, azt kiköhögöd vagy megfulladsz. A légcső folytatása a tüdő lenne (hörgők stb.).
Nekem nincs még babám, de a fentiek alapján nem tartom logikusnak, hogy félrenyeléstől hányjon. Attól köhögött volna, legalábbis először. Inkább az étellel vagy a jóllakással lehetett gond.
2011. szept. 29. 12:48
3/12 anonim válasza:
Azt kihagytam, hogy hányáskor pedig a nyelőcsövön keresztül, a gyomorból jön vissza a kaja.
2011. szept. 29. 12:49
4/12 anonim válasza:
De hányhat, habár fura hogy mindent.
Nem írod hány éves, de a kisbabákban van egy reflex ha darabosat kapnak elkezdenek öklendezni és akár hányhatnak is. Lányom is mindig öklendezett és egyszer nagyon félre nyelt megijedtem felkaptam és fejre fordítottam kijött a nagyobb darab és az egész ebéd is.
Figyeljed, most semmi képpen se adj neki többet. lehet tényleg túlette magát majd jött egy kis darab ami megakadt a torkán (lehet kis vizzel le is ment volna) és ez öklendezést okozott.
Szerintem se félrenyeléstől volt.Két dolgot tudok elképzelni: többet evett, mint amit kellett volna, vagy nagyon rosszul esett neki a darabos gyümölcs.Inkább az utóbbi.Eleve tele volt már, erre jött egy darab, amivel nem tudott megbirkózni, és kijött az egész.Mi egyszer a paradicsomos-halas-krumplis bébiétellel jártunk így.Nem látszott rajta, hogy nem esik neki jól, szépen fintorgás nélkül megette az adagját.Majd amikor töröltem a száját, visszajött az egész, én is olyan lettem.A paradicsomos dolgoktól azóta is undorodik, nem eszi meg, pedig ez hónapokkal ezelőtt volt.A halat megeszi.
2011. szept. 29. 13:12
6/12 A kérdező kommentje:
Még csak 7 hónapos. De most pár napja sokszor öklendezik kaja közben, akkor is, ha a legpépesebb bébiételt kapja. Vagy pl. a tejpéptől. Nem tudom, mitől lehet ez?
2011. szept. 29. 13:12
7/12 anonim válasza:
A darabos bevezetését 8 hónapos korra mondják, szerintem most függeszd fel pár napra.Most ne kapjon darabosat, biztosan megviselte.Fogzás is csinálhat még ilyet, mert viszket, fáj az ínye, és semmilyen kanalas dolog nem esik nekik jól.Szoptasd vagy kapjon tápszert most többet.( ma)
2011. szept. 29. 13:18
8/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a 6 hónapos kortól adható bébiételekben vannak darabok. :(
Amúgy lehet fogzás miatt? Csak mert mióta öklendezik, azóta csak olyan óvatosan kapja be a kanalat is. Meg van mondjuk duzzadva az ínye, de mást nem látok rajta.
Akkor ma már nem kap uzsira semmi olyat, csak folyékonyat.
2011. szept. 29. 13:20
9/12 anonim válasza:
Igen, lehet az öklendezés fogzástól is.Én nem emlékszem, hogy a 6 hónapos bébikajákban lennének darabok, úgy látszik, őt ez most megviselte.Ha meg van duzzadva, az egy jel, de biztos csak akkor lesz, hogy fog, amikor már fehéredik az ínye egy csíkban.Én már csak a fehéredést nézem.3 hónapja nem jött ki a 3. foga.Volt már minden, nyűgösség, folyósabb, kaki, nyálfolyás, ujj dugdosása éjjel-nappal a szájába, csak fog nincs!Szóval az a tuti, ha már fehér.Én a többi tünetben már nem bízom.
2011. szept. 29. 13:32
10/12 A kérdező kommentje:
Alul kicsit fehér neki, felül lehetetlen megnézni. Nem tudom, mikor lesz foga, de remélem, ez az öklendezés elmúlik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!