Kisfiam (13 hónapos) középfülgyulladásra antibiotikumot kapott, ma 3. napja szedi, csupa pötty lett tőle. Mit tegyek? 4-ig volt gyerekorvos.
én nem adnám be. hívnám az ügyeletet. volt már iylenünk csak más gyógyszerrel, a szemészeti szemcseppre lett allergiás. az ügyeleten mondták hogy többet ne cseppentsek a szemébe, adjak fél ampulla calcimuscot és a kis piros arcát is dörzsöljem át a másik fél ampullával.
amikor pedig 3 napos láz után volt kiütéses akkor jött a calcimusc és a fenistil csepp.
hogyan határoztál?
Szia!
Hogy reagált a gyógyszerre? Minden oké?
Igen, köszönöm szépen, minden OK. A pöttyök sokkal halványabbak, így a ma reggeli adagot is beadtam, teljesen jól van a Kicsi. Egyébként még este 11kor felhívtam az ügyeletet is, hogy még egy orvos véleményét kikérjem, szerencsére ő is azt mondta, hogy ha adom mellé a Fenistl cseppet, akkor nem lehet gond. A heves allergiás reakció a gyógyszer bevétele után fél órával már jelentkezett volna, nem a harmadik napon csak. Így is óvatosan kell bánni ezzel az antibiotikummal és ha ez a kúra végetér, máskor (ha ne adj' isten kellene) más szert kell kapnia.
Köszönöm szépen a válaszokat!
milyen antibiotikum?
az én kislányom a supraxra allergiás, minket az ügyeletről egyből kórházba küldtek a pöttyök miatt, bent feküdtünk 3 napig. kicsit dagadt volt a szája is.(a fenistil nem használt otthon)
örülök, hogy náltaok jobb a helyzet.
de nagyon figyelj, nehogy dagadjon az ajka, szeme!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!