Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam (13 hónapos) középfülg...

Kisfiam (13 hónapos) középfülgyulladásra antibiotikumot kapott, ma 3. napja szedi, csupa pötty lett tőle. Mit tegyek? 4-ig volt gyerekorvos.

Figyelt kérdés
Esetleg Fenistil csepp? Járt valaki így és szedett rá ezt?
2011. szept. 28. 16:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hát, most jól megijesztettél...
2011. szept. 28. 21:02
 12/17 anonim ***** válasza:

én nem adnám be. hívnám az ügyeletet. volt már iylenünk csak más gyógyszerrel, a szemészeti szemcseppre lett allergiás. az ügyeleten mondták hogy többet ne cseppentsek a szemébe, adjak fél ampulla calcimuscot és a kis piros arcát is dörzsöljem át a másik fél ampullával.

amikor pedig 3 napos láz után volt kiütéses akkor jött a calcimusc és a fenistil csepp.

hogyan határoztál?

2011. szept. 28. 21:43
 13/17 A kérdező kommentje:
Beadtam még délután az első adag fenistil cseppet, teljesen lehúzta a pöttyyöket, most fél 10-kor (elalvás előtt) az antibiotikumot (igaz picit kevesebbet) és ide van készítve a fenistil csepp, úgyis ébred éjfélkor, akkor beadom neki azt is. Reggel már nem adok antit, hanem 11kor majd a dokinő megmondja, mi legyen. Azért nem akarom abbahagyni, mert ha kihagyok két adagot, azzal többet ártok szerintem, így meg holnap délelőtt gond nélkül válthatunk másik antibiotikumra. Úgysem alszom, figyelgetem őt és mivel a doktornő mondta, hogy adjam be nyugodtan, annyira ideges sem vagyok. Szerencsére a foga miatt úgyis ébred max. 3 óránként, így tudom tényleg ellenőrizni őt, plusz persze még mindig légzésfigyelővel alszik.
2011. szept. 28. 22:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy reagált a gyógyszerre? Minden oké?

2011. szept. 29. 09:56
 15/17 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm szépen, minden OK. A pöttyök sokkal halványabbak, így a ma reggeli adagot is beadtam, teljesen jól van a Kicsi. Egyébként még este 11kor felhívtam az ügyeletet is, hogy még egy orvos véleményét kikérjem, szerencsére ő is azt mondta, hogy ha adom mellé a Fenistl cseppet, akkor nem lehet gond. A heves allergiás reakció a gyógyszer bevétele után fél órával már jelentkezett volna, nem a harmadik napon csak. Így is óvatosan kell bánni ezzel az antibiotikummal és ha ez a kúra végetér, máskor (ha ne adj' isten kellene) más szert kell kapnia.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2011. szept. 29. 10:09
 16/17 anonim ***** válasza:

milyen antibiotikum?

az én kislányom a supraxra allergiás, minket az ügyeletről egyből kórházba küldtek a pöttyök miatt, bent feküdtünk 3 napig. kicsit dagadt volt a szája is.(a fenistil nem használt otthon)

örülök, hogy náltaok jobb a helyzet.

de nagyon figyelj, nehogy dagadjon az ajka, szeme!!!!!!

2011. szept. 29. 12:02
 17/17 A kérdező kommentje:
Augmentint duot kap, szerencsére nem dagad semmije. Most még kaptunk Calcimusk-ot is. A füle sokat javult, de még nem az igazi, szóval állandó felügyelet mellett maradnak a gyógyszerek. :(
2011. szept. 29. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!