Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudjam, hogy azért...

Honnan tudjam, hogy azért nyűgös, mert a foga jön?

Figyelt kérdés
Biztosra akarok menni, mert feleslegesen nem akarok neki gyógyszert adni.
2011. szept. 26. 21:16
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Figyelni kell a babát, ha jön a foga akkor általában elkezd rágni mindent ami a keze ügyébe akad és befér a szájába. Rámenős baba egyenesen az ágyának felaprításával próbálkozik. Mindezek mellett a szabadidejében elég nyűgös tud lennei
2011. szept. 26. 21:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Előző:ezen jót nevettem :D TÍZPONTOS válasz :)
2011. szept. 26. 21:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
És mindez szó szerint így is igaz! :D
2011. szept. 26. 22:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát, én is pont ezt akartam feltenni :-) . Két hete kapott 15 hós oltást, azóta volt láza, már nincs, de kezelhetetlenül nyűgös, sokszor ébred etc. A védőnő kérdezte, nem a foga jön?... Csak hát 12 foga van, gyakorlatilag eddig is folyamatosan jöttek a fogai, valamelyik mindig nő, mégse okozott problémát. Az se jó, ha mindenre a 'nő a foga' megoldást keressük szerintem.
2011. szept. 28. 10:14
 5/12 anonim ***** válasza:

Különböző jelei vannak.

1: Ha bele nézel a szájába, akkor dagad az ínye, az én lányomnak ki is fehéredik.

2: Rág mint az állat.Az én lányom a papírra megy rá.Ha valahonnan szerez egy papír lapot, el kezdi enni, de nem nyeli le, csak ott van a szájában.Állandóan a fecniket szedem ki a szájából.

3: Nyáladzás.Nálunk szinte minden tiszta nyál.Vissza tudom követni a lakásban, hogy merre jár a nyál foltokból.. :)

4: Nyügi, nehezen alszik, hőemelkedés, esetleg láz.

5: Nálunk a kaki mennyiség is meg nő, és néha elég csúnyán ki is pirosodik a popsija.

6: Étvágytalanság.Ez szerintem nem azért van mert nem éhesek, csak egyszerűen nem jó ha a szájukba van nyúlkálva.

7: Ha veszel az ínyére valami krémet (Dentonixot mondjuk) és be kened, és láthatóan jó neki, akkor gyanús, hogy a foga fáj.Ezt külsőleg lehet alkalmazni, és nem kell fölöslegesen gyógyszerrel tömni..

2011. szept. 28. 11:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekünk nem dagadt az ínye, de ömlött a nyála, nyálkiütéses volt az álla, néha az arca is, reggelre elmúlt, mert kentem éjszaka, és akkor nem nyálzik, de másnap már 10-re megint tiszta kiütés volt.

Semmi nem jó neki szinte, alig-alig van el nyüglődés nélkül, ami eddig lekötötte, az most csak néhány percig tarthat, utána nyüglődés megint. Pl. nálunk a tévé volt mindig a backup, na akkor az sem volt jó. Nem kimondottan sírt mindig, csak nyöszörgött.

Most bújt ki a második, és hónapokat szenvedett ezzel az első kettővel. De volt olyan, hogy kentem dentinox-szal az ínyét, csak nem volt jó semmi (pedig előtte az használt), mire pukizott egy kicsit, és rájöttem, hogy valami felfújta a pocit. Úgyhogy ez van, sose tudhatjuk teljesen biztosra (kisebb babánál), hogy épp a foga a baj, vagy valami más.

2011. szept. 28. 12:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja, és igen, a rágás, mindiiig, minden körülmények között. :) De tényleg, volt, hogy semmi nem volt a fiam közelében, már a földet akarta rágni. Néha rágta a kiságy rácsát is. :)
2011. szept. 28. 12:11
 8/12 anonim ***** válasza:
Az én lányom 3,5 hós, és mindig mindent megrág...egész nap a szájában mindkét ökle, és ha valami a kezébe kerül, az is a szájában köt ki...hogy jön-e a foga? Nem tudom..az eddig nyugodt éjszakáink(4kor kelt, majd 8kor) összezavarodtak, most 2kor és 5kor kel, nyűgölődik éjszaka, sokat mocorog, cuppog..hogy jön-e a foga? Nem tudom...majd meglátjuk, ha már kibújik. A barátnőm fogorvos, ő javasolta, hogy kenjem Gengigél baby-vel. Azt nagyon szereti a kisasszony, ha masszírozom a kis ínyét. Gyanítom megmoccant már a kis fogacska, de hogy mikor lesz ebből valami, a jó ég tudja..
2011. szept. 28. 13:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam 7 hós,az első 2 fogával nem volt gond,de tegnap 5 órán át sírt,semmi nem volt jó,enni sem akart,max ivott,ma sem eszik,csak szopik,de azt is alig,pár nap és el fog tűnni a gyerek.Ha kanalast adok neki ordít.Csináltam tápszert is,ordított,adtam cumit,azzal elvolt kicsit,aztán ordított és a szájához kap mindig.Ölben általában csend van,na de ez egész nap nem megy:SMa reggel 2 nyugtatóval indítottam.:S
2011. szept. 28. 14:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,én vettem be a nyugtatót,mert este már bőgtem a kimerültségtől.Homeós.
2011. szept. 28. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!