5 hetes kisfiam sokat bukik, mit tegyek?
Anyatejet és tápszert is kap, evés közben is megbüfiztetem. Viszont muszáj hasra tennem, mert csak úgy tud elaludni, ha háton van üvölt. De így hason mindig bukik, még akkor is ha jó sokat várok kaja után és csak utána teszem le.
Persze nem csak akkor bukik, mikor hason van, amúgy is. Mitől lehet ez a sok bukás és mit tegyek?
Még nem zár rendesen a gyomor záróizma.
Nutriton, ha szopizik
AR tápszer, a sima helyett
Mindegyiket orvos írja fel, beszélj vele.
Egy rendes orvos felír valamit, mert azért nem egy kellemes dolog a bukás.
Az én kisebbikem 10 hós koráig bukott, még az AR tápszer is olykor olykor kijött belőle. Amikor hazajöttünk a kórházból és a dokinéni jött látogatni, pont a szeme láttára bukott a gyerek és így egyből írta fel az AR tápszert, hogy ne kínlódjon annyit a gyerek.
Amúgy ha hízik, fejlődik rendesen, akkor nincs nagy gond, csupán kellemetlen a babának és a rendes orvosok segítenek valamilyen recepttel.
Megemelheted a kiságy fej felöli részét is, bár nálunk ez semmit nem ért.
Amíg nem nyűgösködik a bukások miatt és szépen fejlődik, hízik, addig nem kell adni semmit. Amúgy mennyit bukik alkalmanként? És hányszor egy nap? Mert van olyan, hogy refluxos baba, meg van olyan, hogy túl mohón eszik és a "felesleges" kaja jön vissza belőle. De mindenképpen beszéld meg a dokiddal. Ha ő úgy látja jónak, akkor ír fel AR-es tápszert.
De az ágy fejrészét érdemes megemelni, kb. egy téglányi magassággal (nem B30-as, csak kéménytégla).
Pár napja kezdett el ilyen sokat bukni, eddig nem volt gond. De most minden evés után bukik, van hogy háromszor is, nem nagy mennyiségeket, de előfordult már olyan is, hogy sok kijött. Ha refluxos lenne, akkor nem akarna enni sem, nem? Mert ő eszik rendesen, sőt!
Meg mostanában kevesebbet alszik, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!