7 hónapos baba kaphat Hipp babakekszet, ha glutént is tartalmaz?
Sürítsd rizzsel, kölessel, kukoricadarával vagy hajdinával, ezek gluténmentesek, így nincs kockázat :) (na és persze sokkal egészségesebbek is )
A lisztérzékenység nem azonnal ad tünetet, hanem fokozatosan csöndben pusztítja a bélbolyhokat, évek múltán derül ki,hogy gond van.
Rengeteg a félreértés ezzel kapcsolatban, nálunk is mindenki mást javasol...
Ami biztos, hogy lassan lecseng ennek a "mindenképp újítsunk" szlogennel harcoló gyártók ideje. A kutatások, a tapasztalatok szerint, ha nincs a családban ételallergiás, akkor jó ha fél éves kora után lassan bevezetik a különböző ételeket. A szervezetnek hozzá kell szoknia és az, hogy allergiás lesz-e, nem attól függ mikor kezded el adni. Legújabban azt ajánlják, hogy jó ha 1 éves koráig megismerkedik azokkal az ételekkel, amiket később enni fog. Ezek alól kivétel az aprómagvasok, méz, tojásfehérje...
Kérlek olvasd el ezeket:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
3. válaszoló, gratulálok ! :)
Én gyerekkoromban leestem egyszer az első emeleti erkélyről (illetve leugrottam :D ) és nincs semmi bajom, de azért remélem ezen felbátorodva nem kezdenek el a gyerekek kiugrálni mindenhonnan!
Lehet, hogy neked nem okozott problémát a glutén vagy a tej vagy bármi más, de ettől még léteznek ételallergiás gyerekek. Felelőtlen tanácsokat meg nem kellene másoknak osztogatni, főleg akkor nem ha gyerekről van szó :S
Nekünk egyértelműen azt tanácsolta több orvos , védőnő, dietetikus, hogy 1 éves kor alatt ne adjak gluténtartalmú gabonát. Nem akarom őket felülbírálni :) Van egy csomó más kaja, amit ehet.
Egyébként nem nehéz betartanom, mert terhességi diabetesem volt (elég durva) és semmilyen lisztes dolgot nem tudtam megenni, mert dobálta a vércukrom, így megtanultam nélküle főzni és most már egyáltalán nem hiányzik.
Egyébként a hipp babakekszen rajta van, hogy mogyorót is tartalmazhat és gondolom abban mindenki egyetért, hogy azt nem eheti a baba. Bár majd biztos jön olyan, aki 2 hetesen mogyorókrémes kenyeret evett és még él :)
sziasztok! a babakekszet simán eheti már a 7 hónapos baba. nem fog lisztérzékenységet okozni.
az én 6 hónapos fiam most orvosi utasításra kap napi fél kekszet, mert igazoltan hajlamos a gluténérzékenységre! a cél, hogy az immunrendszer megtanulja elfogani a glutént, pontosabban az azt lebontó saját enzimet (ezért nem allergia, hanem autoimmun betegség).
hamarabb azért nem ajánlatos a babakeksz sem, mert az ételallergia viszont kialakulhat, ami a konkrét ételre adott védekező reakció. 7 hónaposan már lehet vele fokozatosan próbálkozni, de itt is nagyon fontos, hogy lépésről lépésre növeljük az adagot! akkor nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!