Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig kell higítani tejjel a...

Meddig kell higítani tejjel a főzeléket?

Figyelt kérdés

Babám jövő héten lesz 7 hónapos és a védőnő azt mondta, hogy fele fele arányban higítsam neki a főzit, de így olyan híg hogy nem tudom kanállal adni( csak üvegből, de azt nem szeretném).

Azért nem szoptatom a főzi után, mert csak lefejve issza meg a tejet. Már megenne 200 g főzit is higitás nélkül, de akkor nem iszik utána tejet. Mit csináljak? Nagy baj ha főzi után már nem iszik tejet?

2009. ápr. 25. 13:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne hígítsd úgy fel a főzit. Legyen az főzelék állagú és kanalazd.

Nem baj, ha már ennyi idősen nem iszik utána tejet, az a lényeg hogy egész napra tekintve a fél literje meglegyen. Ebéd után kínáld baba gyümölcsteával pohárból.

Jók a védődői tanácsok, de hagyatkozz azért a megérzéseidre is.

2009. ápr. 25. 15:02
 2/4 anonim ***** válasza:
76%
egye meg a teljes adag főzeléket, és utána adj neki inni, de ne tejet. így kiváltasz egy szoptetást. de jó neked, bár már az enyém is megenne 200 g-ot!
2009. ápr. 25. 15:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat

Én is így gondoltam, de egy kis megerősítésre vártam:)

2009. ápr. 25. 16:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
én is azt mondom, hogy hadd egye meg a teljes adag főzeléket. ebben a korban már nem gond, ha egy étkezést teljesen kiváltasz nála. reggelire maradjon meg a szopi mindenképpen, és szerintem még vacsira is. uzsonnára meg adhatsz neki gyümit, és utána egy kis tejet még, ha kér.
2009. ápr. 25. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!