Mennyi Gyed-et kaphatok? Ha pedig most terhes lennék, meddig dolgozhatnék vendéglátásban?
Sziasztok! Most 3 hónapja 4 órában vagyok bejelentve, előtte pedig 1 évig 6 órás voltam (mindkét esetben minimálbéres)! Ha most terhes lennék és elérném a főnöknél, hogy a maradék időre 8 órás legyek akkor mennyi gyedet kaphatnék? Sajna ilyen kalkulátor nincsen...:)
Meddig dolgozhatok egy Gyros-osban? Én sütöm a húst és rohadt meleg van a sütő mellett, amúgy nem vészes meló, ezt leszámítva.
Ezen kívül nem tudjátok, hogy ez hogy működik, ha teszem fel dolgozok a félidőig utána fel kel mondanom, vagy terhesszabadságra kell mennem?? És a tsz. az mit jelent pontosan?
Bocsi a hülye kérdésekért, de sajnos nem vagyok túlságosan felkészülve...:)
Nem az számít,hogy hány órára vagy bejelentve,hanem a bér, amennyivel be vagy. Mivel abból átlagolva számolnak. Tehát ha teszem fel te két órára lennél bejelentve,de bruttó 300 ezerrel,az is jó lenne!:)
Mikor akarsz szülni egyébként?
Nem muszáj félidőben elmenni táppénzre. Ez változó. Ha véletlenül veszélyeztetett leszel,akkor már az elején kiírnak. Ha bírod, akkor akár a 8. hónapig is dolgozhatsz. Én most megyek el, 7 hónaposan!
Arra azért vigyázz,hogy a táppénz nem valami sok! Tehát,ha bírsz dolgozni,akkor nem biztos,hogy már az elején érdemes elmenni!
ahogy az első írta, nem az számít, hogy hány órásra vagy bejelentve, tehát nem is fogja neked senki megmondani mennyi gyedet kapnál...
egyébként a bruttó bér 70%-a a gyed ha nem tévedek.
egyébként abban nem vagyok biztos, hogy 3-4 órás munka után is jár a gyed, lehet, hogy csak 6-8, majd valaki remélem kijavít engem :)
felmondani terhesen nem szabad. az akkor azt jelentené, hogy nincs munkaviszonyod, amivel baromi nagy hibát követnél el, nem is kapnál gyedet...
terhesen védve vagy, nem rúghat ki a munkáltatód, elmehetsz táppénzre, vagy az utolós 3 hétben terhes szabadságra.
a gyerek 3 éves koráig szintén nem rúghat ki a főnököd, tehát ha beadod bölcsibe 2 évesen akkor még egy évet a gyes mellett védve dolgozhatsz nála, szóval jól gondold meg mit csinálsz
a gyed-re nem tudok válaszolni
az hogy meddig dolgozhatsz az adott munkakörödben, sok mindentől függ.
- előszöris, hogy a kezdeti hónapokban hogy érzed magad (lehet hogy nem fogod bírni a nagy meleget)
- függ a nőgyógyászodtól, hogy javasolja-e a munka folytatását
- függ a főnököd hozzáállásától, hogy engedi-e továbbra is hogy az adott munkaterületen dolgozz, vagy könnyített munkát ad számodra
félidő után nem kell felmondanod (ha tudsz addig dolgozni), hanem a nőgyógyászod kiír táppénzre. a tsz másnéven terhesszabadság a szülést megelőző 168 napot foglalja magában, amit nem kell szülés előtt kivenned feltétlenül, hanem szülés után is megteheted
ma 14:12 szülés után 168, de már szülés előtt el lehet kezdeni, én úgy tudom a kiírt időpont előtt 28 nappal. tehát pont fordítva van ahogy írtad :)
TGYÁS-nak hívják
Köszönöm a gyors válaszokat!
Nem tudom még biztosra, hogy terhes lennék, de most úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk úgyhogy még nem biztos, hogy aktuális a kérdés. Viszont fel szeretnék készülni és úgy csinálni a dolgaimat, hogy jó legyen.
Azt tudom, hogy nem fogja tudni senki kiszámolni pontosan, de azért is írtam oda, hogy minimálbéres vagyok, mert azt tudom hogy az összeg számít a gyednél....és igen jó lenne ha 300e-rel lennék 4 órás..:D
A másik, hogy nem akarok én felmondani, szeretnék dolgozni amíg lehet, csak nem tudtam hogy mi a terhesszabadság...
Meg hát sajnos nem titkárnő vagyok, aki ücsörög a gép előtt, hanem heti 4-5* 14 órát állok gyros-sütő (kb. 150-200 fokos sugárzó hő) mellett egész nap, ezért kérdeztem, hogy Ti mennyi időt saccoltok? Én olyan 5-6 hónapig saccolom, de amúgy fogalmam sincs..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!