Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi Gyed-et kaphatok? Ha...

Mennyi Gyed-et kaphatok? Ha pedig most terhes lennék, meddig dolgozhatnék vendéglátásban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most 3 hónapja 4 órában vagyok bejelentve, előtte pedig 1 évig 6 órás voltam (mindkét esetben minimálbéres)! Ha most terhes lennék és elérném a főnöknél, hogy a maradék időre 8 órás legyek akkor mennyi gyedet kaphatnék? Sajna ilyen kalkulátor nincsen...:)

Meddig dolgozhatok egy Gyros-osban? Én sütöm a húst és rohadt meleg van a sütő mellett, amúgy nem vészes meló, ezt leszámítva.

Ezen kívül nem tudjátok, hogy ez hogy működik, ha teszem fel dolgozok a félidőig utána fel kel mondanom, vagy terhesszabadságra kell mennem?? És a tsz. az mit jelent pontosan?

Bocsi a hülye kérdésekért, de sajnos nem vagyok túlságosan felkészülve...:)

2011. szept. 21. 13:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem az számít,hogy hány órára vagy bejelentve,hanem a bér, amennyivel be vagy. Mivel abból átlagolva számolnak. Tehát ha teszem fel te két órára lennél bejelentve,de bruttó 300 ezerrel,az is jó lenne!:)

Mikor akarsz szülni egyébként?

Nem muszáj félidőben elmenni táppénzre. Ez változó. Ha véletlenül veszélyeztetett leszel,akkor már az elején kiírnak. Ha bírod, akkor akár a 8. hónapig is dolgozhatsz. Én most megyek el, 7 hónaposan!

Arra azért vigyázz,hogy a táppénz nem valami sok! Tehát,ha bírsz dolgozni,akkor nem biztos,hogy már az elején érdemes elmenni!

2011. szept. 21. 14:04
 2/6 anonim ***** válasza:

ahogy az első írta, nem az számít, hogy hány órásra vagy bejelentve, tehát nem is fogja neked senki megmondani mennyi gyedet kapnál...

egyébként a bruttó bér 70%-a a gyed ha nem tévedek.

egyébként abban nem vagyok biztos, hogy 3-4 órás munka után is jár a gyed, lehet, hogy csak 6-8, majd valaki remélem kijavít engem :)

felmondani terhesen nem szabad. az akkor azt jelentené, hogy nincs munkaviszonyod, amivel baromi nagy hibát követnél el, nem is kapnál gyedet...

terhesen védve vagy, nem rúghat ki a munkáltatód, elmehetsz táppénzre, vagy az utolós 3 hétben terhes szabadságra.

a gyerek 3 éves koráig szintén nem rúghat ki a főnököd, tehát ha beadod bölcsibe 2 évesen akkor még egy évet a gyes mellett védve dolgozhatsz nála, szóval jól gondold meg mit csinálsz

2011. szept. 21. 14:11
 3/6 anonim ***** válasza:

a gyed-re nem tudok válaszolni

az hogy meddig dolgozhatsz az adott munkakörödben, sok mindentől függ.

- előszöris, hogy a kezdeti hónapokban hogy érzed magad (lehet hogy nem fogod bírni a nagy meleget)

- függ a nőgyógyászodtól, hogy javasolja-e a munka folytatását

- függ a főnököd hozzáállásától, hogy engedi-e továbbra is hogy az adott munkaterületen dolgozz, vagy könnyített munkát ad számodra

félidő után nem kell felmondanod (ha tudsz addig dolgozni), hanem a nőgyógyászod kiír táppénzre. a tsz másnéven terhesszabadság a szülést megelőző 168 napot foglalja magában, amit nem kell szülés előtt kivenned feltétlenül, hanem szülés után is megteheted

2011. szept. 21. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:
jah és a munka. hát addig dolgozol amíg van kedved, én még 9 hónaposan güriztem, sőt mikor hazajöttünk a kórházból a picivel, amint elaludt mentem csinálni a papírmunkát mert kénytelen voltam... :)
2011. szept. 21. 14:13
 5/6 anonim ***** válasza:

ma 14:12 szülés után 168, de már szülés előtt el lehet kezdeni, én úgy tudom a kiírt időpont előtt 28 nappal. tehát pont fordítva van ahogy írtad :)

TGYÁS-nak hívják

2011. szept. 21. 14:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Nem tudom még biztosra, hogy terhes lennék, de most úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk úgyhogy még nem biztos, hogy aktuális a kérdés. Viszont fel szeretnék készülni és úgy csinálni a dolgaimat, hogy jó legyen.

Azt tudom, hogy nem fogja tudni senki kiszámolni pontosan, de azért is írtam oda, hogy minimálbéres vagyok, mert azt tudom hogy az összeg számít a gyednél....és igen jó lenne ha 300e-rel lennék 4 órás..:D

A másik, hogy nem akarok én felmondani, szeretnék dolgozni amíg lehet, csak nem tudtam hogy mi a terhesszabadság...

Meg hát sajnos nem titkárnő vagyok, aki ücsörög a gép előtt, hanem heti 4-5* 14 órát állok gyros-sütő (kb. 150-200 fokos sugárzó hő) mellett egész nap, ezért kérdeztem, hogy Ti mennyi időt saccoltok? Én olyan 5-6 hónapig saccolom, de amúgy fogalmam sincs..:D

2011. szept. 21. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!