Fél éves kórtól lehet adni tejtermékeket és tehéntejjel lehet hígítani a pépeket, viszont tehéntejet még nem ihat?
Szerintem 1 éves koráig nem jó tehéntejet adni a babának,mert megterheli a gyomrát.Nekem volt olyan ismerősöm akinek csúnya kiütéses lett a babája tőle.
Ezért inkább várnék a tejtermékekkel is.
Egy éves korig nem ajánlják a tehéntejet, sőt a legujabbak szerint 3 éves korig. 8 hónapos kor után ellehet kezdeni a főzelékbe egy kis reszelt sajtot, túrót.
Sajnos sokan vannak akik 6 hós kor után már feles tejjel és grizes tejjel etetik a picit, sajnos legtöbbször anyai-anyósi késztetésre. Valóban generációkkal ezelött már ettük sokmindent, de gondolj bele akkor a tej sem volt ilyen manipulált, van amelyik tehenet sem látott :(
Gondolom nem vitafórumot szeretnél nyitni, maradjunk annyiban, hogy mindenki maga felelös a babája egészségéért és az ő döntése mivel eteti. Én csak az emberi butaság számlájára irom, ha valaki "csakazértis" azzal eteti, mert mindenki az ellenkezőjét állitja. Sajnos van az ismeretségi körömben van ilyen anyuka. Elöbb ette a 4 hónapos picije a sülthúst és a pörköltet, mint a gyümölcsöt :(
Ja és hát szegény baba azt eszik amit adnak neki!!!
A mai tápszerek már nagyon korszerűek és hiszem, hogy később mutatkozik meg az, hogy én 6 hónaposan még azt adom, sőt 1 éves koráig biztosan.
Persze fontos mellette a gyümölcs, főzelék hússal és a tejpép amit vizzel kell kikeverni nem pedig tehéntejjel. A por tartalmaz mindent ami a babának egészséges, beleértve a tejport is, ami nem egyezik a tehéntejjel.
Szóval ez az én véleményem :)
6 hós manó anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!