Espiro Vector 4 Air 2011 kerék probléma?
3 hónapja vettük a kocsit, ebből úgy 2 hónapig használtuk sima aszfaltúton. Nemrég elkezdett "darálni" az első kerék. Mindkettő nagyon hangos, berregő/daráló hangot adott. Garanciába cserélték a kerekeket, de van egy olyan érzésem, hogy ismételten elő fog jönni a probléma. Egyszerűen nem értem, hogy egy 100e Ft-os babakocsinak mi a fenéért nem lehetett csapágyazni az első kerekeit, ha már a hátsókat úgy csinálták. Ráadásul miért műanyag az első kerék, ha a hátsó gumi??? Egyszerűen felfoghatatlan. Bánom, hogy ezt vettem.
Van valakinek hasonló problémája?
A 2010-esnek van elől műanyag kereke, a 2011-esé már felfújható elől is, többe is kerül vagy 30e-Ft-tal... :(
Nekünk is fura hangot ad az egyik első kerék, de nem tulajdonítottunk neki jelentőséget. Lehet, hogy ugyanaz a problémánk?? :S
Lehet kapni egy premium változatot a Vector Pro-t az már gumikerekű.
Végül nem küldtem el a babakocsit vagy a kerekeket, hanem a munkahelyemen megcsináltattam.
Ha érdekel leírom hogyan.
Vidd el a kerekeket egy esztergályosnak és add meg neki az alábbi instrukciókat:
Lényeg, hogy az első kerekek ellentétben a hátsókkal, nem csapágyazottak. Így teljesen mindegy kicserélik-e vagy sem, idővel ugyanúgy zörögni fog ha kivályúsodik a műanyag furat.
A kerékben van egy krómozott fém csap, aminek az egyik vége lapos, a másik csúcsos. Ezt (az utóbbit) le kell róla szedni, rá van sajtolva. A kerék furatát két oldalról esztergával ki kell bővíteni, úgy, hogy beleférjen egy-egy darab önkenős bronzhüvely. Ezt a bronzhüvelyt csavarragasztóval kell beletenni a furatba. A csapot amit kiszedtél a kerékből, és mechanikai sérülés nélkül sikerült eltávolítani róla a sapkát, a végére egy 5-ös menetet kell esztergálni. Ha a tengely megsérült, 2 új tengelyt kell esztergáltatni. A tengelyeket grafitos zsírral meg kell kenni, majd összerakni a kereket. A végére (a menetre) egy önbiztosító anyát tekerjünk fel. Így az bármikor szétszedhető lesz, és újrakenhető.
Nekem bevált, nagyon jó lett. Csendes és szerintem túl fogja élni a babakocsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!