Másnak is kezdte későn babája az önálló evést?
20 hónapos kislányommal hiába küzdök, csak kézzel hajlandó enni, a kanállal csak játszik,dobol, vagy ledobja a földre. És poháról sem hajlandó inni, csak a tanító-poharat fogadja el, ami nem sokban különbözik a cumisüvegtől, csak puhább a felső része és jobban jön belőle a víz. Elfordítja a fejét vagy kiönti a vizet, ha pohárral próbálkozom.
Más is volt így? Tapasztalatok, trükkök, módszerek?
21 hónaposom egy évig kézzel evett. olyan 2-3 hónapja szépen kanalazik.
pohárból csak a fürdőkádban iszik, ott tanítottuk hogy kell, kéri is a vizet a poharából ha fürdik de máshol nem iszik pohárból :/
igaz,az én kisfiam 14 hónapos,de elég régóta iszik már pohárból,néha segítséggel,néha egyedül.napközben csőrösből iszik,de én mindig evésnél,mikor együtt eszünk,akkor kínálom neki a pohárból a vizet.én is ittam mindig vele és ez tetszett neki.nem erőltettem máskor,csakis evésnél.azóta mindig,ha látja,hogy apa,vagy anya iszik,mindig jön és kér ő is :)))
ezt csak azért írtam,hátha felkelti az érdeklődését a te babádnak is :)
Villával eszik darabosat?
Először villával érdemes próbálkozni, és amikor azzal már ügyes akkor jön a kanál.
17 hónapos a kislányom, de egyáltalán nem érdekli még az önálló evés. Nagyon ritka, amikor kiveszi a kezemből a kanalat, villát. Ő is szívesebben eszik kézzel.
Még cumisüvegből iszik. Vettem neki csőröst - kemény csőrű - , de nem tud belőle inni. Fuldoklik, annyira jön belőle a folyadék. Nem tudok mit tenni, ez van.
Pohárból szeret inni, de még persze azt is én fogom neki. Ezt már szívesen csinálná egyedül is! :D Csak még nyakon önti magát. Szóval ezt csak itthon tudjuk gyakorolni, utcára marad a cumisüveg.
Kicsit aggódom én is, főleg az evés miatt. De majdcsak megtanulja valamikor, hogyan kell helyesen használni az evőeszközöket! Remélem!!! :)
Trükköt és módszert nem tudtam írni, csak megosztottam veled, hogy tudd, nem vagy egyedül! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!