Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó a babának, ha minden nap...

Jó a babának, ha minden nap látja a nagyszülőt?

Figyelt kérdés

Mindenekelőtt leszögezem: szeretem a nagyszülőt!

Csak kicsit soknak érzem, hogy minden napra van valami indok, amiért át kell szaladni hozzám ("egy kis lisztért", "hoztam egy kis kiflit", "vettem a babának zoknit", stb.). Nagyon kedves, nagyon szereti az unokát, törődik vele, de én terhesnsk érzem a jelenlétét minden nap. (Két rövid sarokra lakik.)

Én úgy gondolom, hogy a szülő a mindennapi kapcsolat, a nagyszülő nagyon fontos, de nem a mindennapok része. Vagy rosszul gondolom?

Másrészt szeretném, ha a többi nagyszülővel is sűrűn találkozna a babám, illetve hasonló mértékben találkozna minden nagyszülővel. Vagy nincs igazam?

Biztosan jó a babámnak, ha több emberhez is kötődhet, ugye?

2009. ápr. 22. 16:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
hát a babádnak ez nem árt, sőt! Minél jobban megszokja hogy mások is vannak körülötte, annál könnyebben tud később mással is megmaradni. Pl majd ha visszamész dolgozni stb.
2009. ápr. 22. 16:58
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

Az én anyukám is itt lakik pár percre, és ő is állandóan találkozni szeretne velünk. 4 és fél hónapos a babám, még az elején rövidre zártam ezt a témát, hogy legyen elég hetente 1-2-szer, ne legyen itt átjáróház. Én is nagyon szeretem anyukámat, de imádok kettesben lenni a babámmal, vagy hármasban ha a férjem is itthon van.

De ezt mindenki másképp látja, van olyan barátnőm, akinek nagyon nagy igénye van az anyukájára, de olyan is van, aki jó ha egy hónapban egyszer találkozik a szüleivel.

2009. ápr. 22. 17:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anyuék jöttek kicsit többet, ezt meg a párom kifogásolta. A heti öt tényleg sok volt, ők sokszor estig itt voltak. Nekem nagy segitség volt anyu, de tényleg igaza volt a páromnak. Kérésemre lecsökkentették heti kettőre. Anyósomhoz viszont minden nap a séta alatt arra tolom. Ha fent van, játszik vele kicsit és ennyi. Ők meg hozzánk nem nagyon jönnek. Szóval minegyik " öregből" kap, többet, mint hajdan én. Hát nálunk igy okés.
2009. ápr. 22. 17:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A minden napos látogatást én is megunnám,az biztos,de a babának jót tesz és neked is jó ha rátudod bízni is.Én is szeretem anyukámat,de ha sokat együtt vagyunk akkor csak vitázunk.Heti 2-3 szor találkozunk,minden vasárnap délután pár órát náluk vagyunk,a többi meg csak rövid,de ez így pont jó.10 hónapos baba anyukája
2009. ápr. 22. 17:23
 5/11 anonim ***** válasza:
A gyerek szocializációja szempontjából jó ha mindennap nagyszülőzik, de én sem szeretném, ha minden nap jönne anyósom vagy anyukám.
2009. ápr. 22. 17:24
 6/11 anonim ***** válasza:
a babádnak jót tesz, és hosszú távon neked is nagy segítség, ha úgy tudod rábízni valakire a kicsit, hogy ő azt ismeri, szívesen van vele. ha téged idegesít, terhesnek érzed, akkor különböző programokra hivatkozva megúszhatsz talán egy-egy napot.
2009. ápr. 22. 19:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Mi még együtt lakunk anyuékkal, mert felújítunk. Én nagyon jól érzem magam itthon, baba imádja anyut, így van idő magamra és ügyesbajos dolgaimra, mert nyugodtam hagyom őket kettesben. Most fél éves, nemsokára költözünk. Hiányozni fognak, de jó lesz már egyedül. És tudom, hogy bármikor rá tudom bízni anyára, mert megszokta őt. Anyósom heti 1-2szer látja és 10 percre nem hagynám őket egyedül, mert baba őt még nem szokta meg.
2009. ápr. 22. 19:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Mi együtt lakunk párom szüleivel. A felső szinten vagyunk mi anyósomék meg a fsz.-en, a lépcső bent van a házban szóval minden mozgásunkról tudnak. Engem néha kiakaszt, hogy anyósom fel-fel beszél hozzánk(kedvesen) meg jajj csak ezt hozom fel jajj csak amazt(mindig van valami) szóval ez kiakaszt de mindig az lebeg a szemem előtt, hogy ez a kisfiúnknak később az előnyére fog vállni. Mert akárhogy is jobb ha ilyen pici korában(8 hónapos) szocializálódik.
2009. ápr. 22. 20:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Az én anyukám minden nap itt van, és szeretném, ha sűrűbben jönne! :) (felvetettem az összeköltözést is). Babánk imádja! (és mi is).
2009. ápr. 22. 21:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem anyukám itt lakik a szomszédban. Mindennap találkozunk, együtt megyünk vásárolni is. Nagyon nagy segítség, most hogy már 1 éves a lányom és szaladgál mindenhová. Azonkívül, ha moziba színházba vagy akárhová szeretnénk elmenni kettesben a férjemmel, nincs gond, hogy kire hagyjam a gyereket. Tök jól elvan anyukámmal, és imádják egymást. Anyósomról ezt már nem mondhatnám el, de szerencsére Ők messzebb laknak.
2009. ápr. 23. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!