Kell adni lázcsillapítót? Ma kapott a 2 hónapos babám szurit. A dokinő szerint nem, csak ha belázasodik. A védőnő meg azt mondta adjak neki.
Figyelt kérdés
2009. ápr. 22. 16:36
1/8 anonim válasza:
Én nem adtam neki. Nem is lázasodott be, de még csak hőemelkedése sem volt. Ezért fölösleges lett volna nekem is gyógyszerzni.
2/8 anonim válasza:
én éjszakára adtam neki akkor is ha nem volt lázas,kicsit lehiggad töle utána szigoruan ha lázas
3/8 anonim válasza:
Lázcsillapítóra csak láz esetén van szükség, máskülönben nem tesz jót a babának. Láz csak végbélben mért 38,5 fölött van, addig elég a hűtőfürdő, vagy az egész testre kiterjedő (kiv. fej) borogatás.
4/8 anonim válasza:
Fölösleges terhelni a szervezetét gyógyszerrel, a babák zöme nem lázasodik be. Ha estére estleg mégis menne feljebb a hője, akkor adj neki egy kúpot.
5/8 anonim válasza:
A doki nekem is azt mondta hogy ne adjak, csak ha lázas lesz. Anyu meg azt mondta hogy régen már a rendelőbe vitték a fél kupot, a szuri után mindenki kapott. Hát én nem adtam neki a dokira hallgatva. Hajnal 2 kor orditva ébredt, fenekébe dugtam a mérőt, pillanat alatt 39 et mutatott, nem vártam hogy végigmérje, már adtam is a kupot, szegénynek. A következő, 3 hós oltásnál nefélj már nem mondta a doki, hogy ne adjak... Ahogy megkapta, vizes kendövel beboritottam a combiját, feltettem fél kupot, nem is volt semmi baja, a következőnél is igy tettem és skkor sem lett baj. Én is lázasodó tipus vagyok, ezért ő is ilyen, szóval estére kiderül hogy kellett volna kúp vagy sem. De a lábát beborogathatod, hogy ne legyen csomós az oltás, azzal nem árthatsz!
6/8 anonim válasza:
Szerintem se adj neki lázcsillapítót amíg nem lázas.Az én kislányom soha nem volt az,inkább csag nyűgösködött este és éjszaka,de nem minden oltás után.Langyos vizes ruhát én is tettem mindig az oltás helyére.
7/8 anonim válasza:
Nekem is azt mondták, hogy adjak estére, de csak az első nap. Jobban aludt tőle.Persze az előírt adagban.
8/8 anonim válasza:
Szia! A doktor nénink azt mondta hogy adjunk neki estére fél lázkúpot meg borogassuk be a combját délután. Így mi is nyugodtak voltunk nem kellett idegeskedni hogy nehogy lázas legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!