Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Suplimált cipő? De milyet?

Suplimált cipő? De milyet?

Figyelt kérdés
14 hónapos kislányomnak nagyon csúnya járása.Az apukájának is hatalmas bokasúlyedése és lúdtalpa van:(.És a gyerek ugyanúgy megy mint az apja.Ajánlották a suplimált cipőket,de ahogy néztem sokféle van.Melyiket ajánlanátok?Neten rendeltétek?Vagy mindenképp érdemes próbálni?Mert ahogy nézem itt a környékünkön(Debrecen)nem lehet kapni:(((
2011. szept. 12. 08:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem bababoltokba,üzletekbe kell keresni,ez a gyógyászati segédeszköz boltokba van.Ikreimnek is ilyen szandijuk van.Szupinált cipő.Salus a márkája.
2011. szept. 12. 12:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Én 3 márkát ismerek.

supi+: ezzel mi nem voltunk elégedettek

Dr. Salus: jelenleg ilyet hordunk

Szamos: neki is van ilyen jellegú

Elivleg igen, gyógyászati boltokban lehet kapni, de már gyerekcipő boltokban is láttam.

2011. szept. 14. 07:15
 3/8 anonim ***** válasza:
szerintem vidd ortopédushoz, ott írnak receptre, és a lábára készítik. nagylányom is így kap cipőt, már készítik, 8000 ft összesen, fél évente újat lehet receptre kérni. boltban se olcsóbb, akkor miért ne legyen legalább a lábára szabott?!
2011. szept. 14. 08:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Akárcsak magunkat látnám. A kisfiamnak nagyon bedőlt a bokája, az apja talpa meg szinte gágog :-) Nekünk is Salus van. A gyógytornászunk ajánlotta. Mi olyan cipőboltban vettük, ahol gyógycipőket is forgalmaznak. Gyerek cipőboltban is láttam pl. Szamos szupinált cipőket, de a Salus volt árában a legkedvezőbb.
2011. szept. 14. 08:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok,én úgy tudom,hogy a szamos márka az csak utánzat,nálunk olyan van az egyik bababoltba,de az is kb 6000 ft,akkor inkább vedd a gyógy.boltba 7000 ért
2011. szept. 14. 09:28
 6/8 anonim ***** válasza:

A lányomnak is befelé dől a bokája, eléggé "ki vagyok művelve" a témában (sajnos).

Első dolog, hogy vidd el ortopédushoz. Ő megmondja, elég-e a "sima" szupinációs cipő, vagy annyira rossz a boka állása, hogy csináltatni kell külön az ő lábára. Ha így van, akkor receptre készítik, évente - talán - kettőt a tb támogat (az évi kettőben nem vagyok biztos).

Ha elég a rendes szupinációs, akkor azt sok helyen lehet kapni. Ha bp-i vagy, ajánlom a Salus boltját (XI. ker. Dombóvári út 1.)Láttam már Salust a Lurdyban is, gondolom sok boltban - gyógyászatiban lehet kapni.

Van még a Supi+ és a Supy cipő (a kettőnek csak a neve hasonló), a Supi+ jobb, de nekünk volt Supy is, nekem azzal sem volt bajom. Ez utóbbit én neten rendeltem, a méretezésük nagyobb mint az átlagos cipőknek. Csak csatos szandit mertem rendelni, zárt cipőt én csak próba után merek venni.

Nemrég találkoztam Maus márkájú szupinációs cipővel (Üllői út Le Scarpe cipőház), ránézésre jónak tűnik, de még nem használtunk ilyet. Árban 1-2000-el olcsóbb, mint a Salus.

2011. szept. 14. 09:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekünk volt már Szamos, Maus is, és Superfit (ez nem tudom, tényleg szupinált-e, de úgy néz ki). Mindegyikkel elégedettek voltunk, de árban a Maus a legkedvezőbb, viszont szegényes a fazonválaszték. A Superfit mutatós, de nem olcsó-sajnos.
2011. szept. 14. 15:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,akkor előbb keresünk egy ortopéd szakorvost!
2011. szept. 15. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!