Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » ÁLtalában mikor fedezik fel a...

ÁLtalában mikor fedezik fel a kisfiúk a kukacukat? El fog múlni a nyúlkálás? Hogyan kell ezt kezelni? Hagyjam vagy ne hagyjam a piszkálást?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 22. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem van egy öcsém, és ha jól emlékszem ő is nyúlkált oda. Kérdés, hogy mennyire sűrűn piszkálja? És hogy mennyi idős?

Ha nagyon sűrűn, akkor szerintem rá lehet szólni, hogy nem szabad (mi rá szoltunk, amikor állandóan piszkálta). Aztán szépen lassan leszokott róla.

2009. ápr. 22. 14:38
 2/6 anonim ***** válasza:

szia! a fiam 5 hónapos korában találta meg. minden pelusozásnál ellenőrizte. :)

most 6 hónapos múlt és csak elvétve fogja meg, de akkor nagyon örül neki :)

2009. ápr. 22. 14:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nem foglalkozol majd vele, amikor felfedezte, hogy piszkálja, nem lesz számára érdekes, hogy csak azért is piszkálja. Így hamar elfelejti, megszokott dologgá válik számára, amiről azért tudni fogja, hogy a testéhez tartozik, az övé.
2009. ápr. 22. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, a te kisfiad hány éves:) Az enyém 18 hónapos, minden pelus cserénél leellenőrzi mizu odalent:) de aztán persze visszakerül másik pelus rá, így nem foglalkozik vele egész nap:)

Mikor már nagyobb elsz, és már nem kell pelenka neki, akkor meg jobban elterelhető lesz a figyelme:)

De az én bátyám, öcsém is csinálta kiskorában néha arréb teszik ilyesmi:) Majd leszokik róla (vagy megválogatja ki előtt csinálja):))

2009. ápr. 22. 15:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Most egy éves. Általában fürdés közben játszik vele és vagy dúdol neki hozzá, vagy csak átszellemülten kis kaján mosollyal az arcán tekergeti.
2009. ápr. 22. 20:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez totál természetes dolog! Én soha nem szóltam rá. A fiamnak úgy 4 évesen volt ilyen időszaka,de magától leszokott róla. Nem szabad tiltani,mert késöbb problémát okozhat nekik!
2009. ápr. 23. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!