Mák, dió, mogyoró mikortól adható a babának?
Figyelt kérdés
2011. szept. 10. 14:05
1/5 anonim válasza:
ez engem is érdekelni! itt azt olvastam már több anyukától, hogy 1 éves kor után, a ht. táblázatunkban 3 éves kor után írja, a védőnő meg 2 éves kort mondott
2/5 A kérdező kommentje:
hát ez jó :) most akkor döntse el az ember.. na meglátjuk mit ír a többi anyuka.
2011. szept. 10. 14:12
3/5 anonim válasza:
Darálva egy éves kor felett mehet e mák és a dió.
A mogyoró allergén, azzal érdemes tovább várni, de darálva kis mennyiségben ki lehet próbálni.
A magasabb életkor (2-3 év) szerintem a dió/mogyoró egész darabos fogyasztására vonatkozik. Ha a gyerkőc nem tud biztonságosan rágni, könnyen félre nyelheti.
(Mák értelemszerűen darált amúgy is. Bár én csináltam egy sütit, aminek a tésztájában darálatlan mák volt, és ette a nem egész két évesem is :o)
4/5 anonim válasza:
Az én fiam 1,5 évesen evett mákot, diót a karácsonyi beigliben.
Idén nyáron is evett diót a dédinél. Nálunk kb ez a két alkalom volt (nem szeretjük).
Mogyorót is adtam neki két éves kora után.... vesztemre! Félrenyelte és a kórházban kötöttünk ki, ahol leszúrt mindenki, miszerint mogyorót csak 5 évesen! :S
5/5 anonim válasza:
mákot már 1 évesen kapott.most 21 hónapos,diót most karácsonykor tervezem adni neki,mogyoróval minimum 3 éves koráig várok,még a darálttal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!