Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 hónaposod mekkora, mit...

16 hónaposod mekkora, mit "tud", mivel játszik, fiú vagy lány?

Figyelt kérdés
2011. szept. 6. 13:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Kisfiam 11-én lesz 16 hónapos!

14 hónapos kora óta megy,3-4 napja szó szerint szalad!

Lépcsőn önállóan felmegy négykézláb,lefelé kell egy kis segítség.

Ágyról,kanapéról ügyesen le tud mászni.

Pápázik mindenkinek már akkor is ha azt mondom pl: a mamának,megyünk haza,akkor már vadul integet a mamának.

Ha mondom neki,hogy "tánci-tánci"akkor rázza a popóját.

Tapsolni még nem akar!

1-2 álatot már tudja,hogy mit csinálpl:halacskánál tátog,kutyánál vauvauzik,kígyónál sziszeg!

tapsolni útál,nem is csinálja.

Csúzdáról már ülve lecsúszik,tehát nem kell már elfektetni!

Labdát tudja rúgni!

Kismotorját tudja lábbal hajtani.

Inni pohárból iszik önállóan de azért ott állok mellette magára ne borítsa.

Enni még nemnagyon eszik önállóan kanállal-villával mert akkor játéknak tekinti az ételt és dobálja szét!Viszont falatkákat felcsipeget a tálcájáról.

Azt eszi amit mi,nagyon szereti a főzelékeket,gyümölcsöket,jó evő,nem válogatós.

Mondja nagyon szépen érthetően:apa,anya,mama,cic,dudu(autó)iszi(inni kér)ad(adjál).

Mivel játszik??

Minden aminek kereke van:bármilyen autó,játék talicska,babakocsi,tricikli.

Homokozik bár ez még túl sokáig nem köti le!

Pancsolni is szeret a medencéjébe de ezt se sokáig!

Imád az Apjával pakolászni a garázsba,vagy velünk kint tenni-venni a kertbe!

Idebent formaberakózunk azokat már nagyából berakosgatja magától!Karikatoronyra ráhúzza az összes karikát egyedül.

Keménylapos könyveket nézegetünk.Rengeteg játéka van de minden szinte csak 5 percig köti le!

15 hónapos oltáson 10750 gr és 86 cm volt,21-es a lábmérete.

Eddig még nem volt beteg.

7 foga van,fent 4,alul 3.

Az éjszakát 6 hónapos kora óta átalussza.

Az utóbbi időbe kőkeményen beleléptünk a hisztikorszakba,elég rendesen kinyílvánítja az akaratát de próbálom uralni a helyzetet!

Huhh most hirtelen ennyi jutott eszembe!

és a tied Kedves Kérdező??

2011. szept. 6. 21:44
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon részletesen leírtál mindent , amit nagyon köszönök. Azért is voltam erre kíváncsi, mert a kisfiam 1 hónappal előbb érkezett, amit már szerencsére hamar behozott, de azért az "Anyai félsz" mocorgott kicsit még bennem. Szinte ugyanazokat csinálja, mint a Tiéd! :D

27-én volt 16 hónapos.

1 éves kora előtt pár nappal indult el.

Lépcsőn szintén egyedül négykézláb megy fel, de ha épp nem állunk mellette akkor már vagánykodna, hogy állva is fel tud menni. Lefelé meg nagyon kell rá figyelni, mert nem érdeklik a lépcsők, leszaladna rajtuk. Egyik nap is ha az Apukája nem kapja el a kicsit aki már a levegőben repült lefelé a lépcsőn, akkor tutira összetöri a szép kis pofiját.

Nagyon bátor, mindenre felmászik, mindent megvizsgál.

Ágyról, kanapéról szintén le-és fel mászik.

Na akkor most van ez a nagyon integetős korszak, mert mindenkinek, de tényleg lehet idegen, ismerős, fiú, lány, néni, bácsi, postás, pénztáros mindenkinek integet, közben meg mondja, hogy pápápápápá.

Tánci-tánci behajlított térdekkel, popsi emelgetés fel-le (Imádom), kezét előre nyújtva körbe-körbe forog, meg csettinteni próbál a kicsi kezecskéjével, ami még nem megy neki.

Imád tapsolni, kerekecske gombocskázni, süti-süti pogácsázni.

Mostanában mindent eldug (háta mögé rak), és széttárt karokkal mutatja, hogy nincs, utána elmosolyodik és előkapja amit eldugott.

Cicát(szisza), kutyust (va-va) felismeri most ismerkedünk a többivel.

Játszótéren felmászik a kis csúszdára egyedül, de pont a lecsúszható részhez még nem tud egyedül leülni (vagy nagyon hátra ül le vagy nagyon közel ül és már félig fejjel csúszna le) még nem érzett rá igazán, de ő is ülve egyedül csúszik le.

Mi nyuszi motorral kezdtük, nemrég kezdte el napi szinten használni, de még csak hátra fele tudja "hajtani".

Nem kapott sem cumit, sem cumisüveget, így ő is pohárból iszik, ha utazunk vagy szívószálas üdítőt kap vagy sportkupakosból iszik.

Evéssel gondba vagyunk, mindenből eszik ugyan, de csak pár falatot utána egyből cicit kér, KÖVETEL!!! Nagyon cici függő a Kincsem. Mondta is a védőnő, hogy nehéz lesz leszoktatni.

Gyümölcsöket, zöldségeket szereti, főleg a paradicsomot. A kertből mindig lelopkodja a kis koktélparikat. :D

Játékok:

Labda, apukája focizik, így már "korán" megismerkedett vele és szintén imádja. Apja fia. :D

Takarít, fiú létére szeret kis felmosójával, partvisával "besegíteni".

Formabedobós ami nagy sláger pár napja.

Szeret rajzolni, firkálgatni.

Telefonon beszélni,közben a kis laptopján pötyögni.

Autózni.

De ami a legjobban érdekli azok a repülők, ha meghallja a hangját legyen délelőtt, délután, este, vagy csak félálomban még akkor is felfigyel rá. Most az egész család hajkurászik az üzletekben egy repülőt ami biztonságos. Nincsenek rajta leszedhető, apró részek. Bár ezzel is szerencsénk van, mert kicsi korában sem vett semmit a szájába.Ez valahogy kimaradt nála.

Fűnyíró, talicska, homokozó ezekkel is elvan.

Most fakockán gondolkozunk, bár van aki jónak tartja van aki lebeszélne róla. Emlékszem, hogy nekem is volt és Én személy szerint szerettem.

15 hónapos oltáson 10200 g és 79 cm volt, 21-es szandi kezd kicsi lenni.

Eddig 1x volt beteg.

12 foga van, nem viselték meg, észre sem vettük, hogy jönnek. (8 hónaposan jött ki az első)Az utolsó 3 2 héten belül jött ki neki.

Az éjszakát nem mindig alussza át, van, hogy felébred cicizni, de este 9-től reggel 10-ig alszik.

Napi 1x alszik már, de akkor 3 órát.

Hiszti korszakunk nekünk is most van, alig lehet bírni vele. Valamelyik nap dobált mindent csapkodott és torokhangon visított, nem tudom honnan jött ez neki, mert soha nem csinált még ilyet és senkitől sem látott ilyen hisztit. Unokatesója időnként elég hisztis, de még ő sem csinált ilyet. Remélem többet nem csinál ilyet.

Mégegyszer köszönöm, hogy részletesen leírtál mindent, megpróbáltam Én is leírni mindent.

Első baba és még szeretnénk egyet 1-2 év múlva. :D

2011. szept. 8. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!