Rendszeresen adsz vigantolt a babádnak? Mással helyettesíthető?
Kedves utolsó! Nem tudom mennyi idős lehetsz. Én 32 vagyok, és ezt a "cuccot" mi anno még oviban is kaptuk, tabletta formájában.
"D-vitamin hiány esetén angolkór alakulhat ki, mert a D-vitamin speciális összefüggésben van a kalciummal és foszforral, melynek alacsony jelenléte a csontozat elpuhulását és hajlékonyságát idézi elő, legjellemzőbb a lábszárcsontok elhajlása. Az angolkór okán szívelégtelenség és légzési rendellenesség is felléphet. Ezért nagyon fontos a D-vitamin pótlása a csecsemőknél."
Orvosa válogatja, hogy egy éves korig naponta, és aztán nem kell több, vagy szintén egy éves korig naponta, és aztán 3 éves korig ősztől tavaszig kell adni. Nálunk utóbbi verzió van.
Csak ezért, ha egyébként megbízol a dokiban, nem szükséges váltani. El lehet neki mondani, hogy félrecsepegtetted sokszor, ezért nincs már.
Semmi baja nem lesz, ha most nem kapta egy hónapig!
Amúgy nem tudom, az jó ötlet-e, hogy az elfelejtett adagot egyszerre pótoljuk. Háááááát.
Egyik ismerősömnek a gyógyszertárban rosszul írták rá az adagolást a dobozra. Dupláját, mint amennyit kellett volna. A gyerek 7 hetesen majdnem meghalt.
Szóval ezek után én úgy vagyok vele, hogy inkább ne kapja 1 hónapig... Ettől még nem lesz semmi baja! Érte annyit a Nap.
Az elmaradt napok pótlásáról...
"D-vitamin tévhitek
Elsődleges tévhit D-vitaminnal kapcsolatban a túladagolás, illetve a D-vitamin mérgezés, mely tévhit még ma is él, holott már többször bizonyítva lett mit is jelent ez pontosan, és miért nem kell félni a túladagolástól.
Mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, ezért mindig félelem övezi a túladagolással kapcsolatos álláspontokat. Pontosan ezért tudományos kísérletek indultak D-vitamin túladagolással kapcsolatban, és az eredmények nem várattak magukra sokáig.
A kísérletben részt vevő alanyok első napokban napi 10ezer NE D-vitamint kaptak, ami jelenleg 15-szöröse annak a mennyiségnek, amit kismamáknak ajánlanak hivatalosan.
Erre a mennyiségre semmilyen reakció nem jelentkezett egyetlen esetben sem, ezért a kísérlet további szakaszában duplájára emelték a mennyiséget, ami hivatalos álláspontok szerint már valóban brutális mennyiségnek minősül. A duplázott szakaszban enyhe tüneteket mutattak az alanyok, melyek leginkább allergiás reakciónak minősülnek, de még mindig nem mérgezésnek, holott nézzük meg, hogy a mennyiség olyan magas, hogy a hivatalos szervek szerint ezt már nem is szabadna túlélni.
Ennyi a tény a D-vitamin mérgezéssel kapcsolatban, tehát, kedves kismamák, ha a baba véletlenül a teljes üveg Vigantol cseppeket megissza, akkor is maximum kiütéses lesz, valamint enyhe hányingere lehet, de mégis mekkora erre az esély, hogy egy pár hónapos csecsemő fogja a vitaminos üveget, és azt megissza.
Félelemre semmi ok, egészen nyugodtan mindenki megemelheti a baba D-vitamin adagját.
Kismamák esetében a napi 2000 NE sem elegendő, még ez sem emeli meg olyan mértékben a szervezet D-vitamin szintjét, ami optimális lenne a baba szempontjából, ehhez legalább 5000 NE szükséges (öt csepp Vigantol)."
irass fel, nem véletlenül mondják hogy kell.
Nekünk vérvételre és röntgenre is vinni kellett a lányomat, mert azt hitték d vitamin hiánya van, az pedig angolkórt okozhat. Az a csontok ruganyossá válását eredményezi.
Ne aggódj, semmi baja nem lehet de itt az ősz és már adni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!