Hozzátáplálás. Ti adnátok meggyet, s ha igen mivel, stb?
Kislányom 6 hónapos és 1 hetes múlt. Már evett almát, őszibarackot külön-külön, illetve keverve is és nagyon ízlett neki. Ma adtam neki meggynek a levét - hogy a savanykás ízt is szokja - megitta. Holnap hogyan, mivel (keverve?) adjam neki a meggyet, vagy inkább már a krumpli bevezetését kezdjem el? Van saját termésű körténk, azt már eheti?
A sárgarépa is van saját termés, de valahol azt olvastam, hogy a házinak nagy lehet a nitrát tartalma, akkor honnan vegyek?
Tudom, rengeteg kérdés van már ebben a témában, de remélem lesz valaki, aki szívesen segít.
én is előbb adtam meggyet, mint krumplit. nyugodtan keverheted az almával, barackkal. később krumplival, husival is.
szerintem a saját termésű répánál jobbat nem tudsz venni, én biztos azt adnám. a répával annyi a gond, hogy fog, ezért érdemes vigyázni vele. amúgy párolva, főve eheti már.
a körtét meg lehet próbálni, de sok babának fáj tőle a pocakja (a belső, keményebb részt ki kell vágni), előbb a levét megpróbálhatod, ha azzal nincs gondja, talán bírja a gyümölcspürét is. csak ezt nagyon kis mennyiséggel kezdd, ha gondot okozna, ne legyen nagy baja.
Sztem párhuzamosan a krumplit is bevezetheted, mert az abszolút nem allergén. Attól tuti nem lesz baja. És az is alap dolog, alapabb, mint a meggy. De persze azt isadhatod bármivel. De lehet, hogy a meggy-alma már elég savas. Én pl. ma banánnal turmixoltam, mert elveszi a savasságát.
A körte tényleg "veszélyes". Nagyon figyelj, ne kezdd sokkal, és apránként haladj vele. Sztem a legtöbb babának fáj tőle a hasa.
Ha a krumplit bevezetnéd, akkor az ebéd meg lenne oldva, mert ahhoz bármit tehetsz: gyümit, más zöldséget, husit. Én 6 hós lányom a gyümis krumplit imádja a legjobban :)) Bármilyen gyümivel, amit persze ehet. Csak pont ez a baj, hogy a gyümikkel kezdtem és zöldséget nem nagyon akar enni :( Szóval a répát is adhatod, a kertit. A répa sem allergén, csak fogja a hasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!