Igény szerint vagy 3 óránként etessek?
szoptatni lehet igény szerint, tápszert nem szabad így adni mert azzal túl lehet etetni a babát. fél-1 óra nem számít, de folyamatosan etetni nem szabad tápival.
azt nem tudom milyen az a tápi amit írsz, szerintem te tettél fel egy kérdést ezzel a fajtával valamelyik nap, ugye?
váltsatok ismét tápit, lehet attól fáj a hasa sajnos ez ilyen, minden babának más jó.
ha itthon vagytok, a bebát tudom ajánlani, nekünk bevált :)
Én mindig azt a tanácsot kaptam, hogy igény szerint, és be is vált. Az anyatej is jobban beindul tőle, sokszor pedig nem is éhes volt, hanem jó volt a cicin megnyugodni. Tápszerben nem vagyok otthon, de az biztos, hogy a 3 óránkénti módszer nekem nem vált be, illetve sokan azt mondják, hogy elavult, a baba akkor egyen, ha éhes, nem akkor, amikor csörög a vekker.
2. babás 20 hetes
Szoptasd igény szerint, akkor tápszert sem kell adnod. Be fog indulni a tejtermelés a gyakori szoptatástól, inger éri a mellet, 1-2 nap és több tej fog termelődni.
Anyatejjel pedig nem tudod túletetni.
Szia!
Igény szerint, ésszerű keretek között. Mert ha úgy vagytok, mint mi voltunk, hogy minden evés alkalmával előbb cici, aztán tápi (nálunk mindig kellett), akkor érdemes kivárni, ha nem is a 3 órát, de a 2 és 2,5-ig húzni, mert az anyatejet bár gyorsan megemészti, de a tápihoz idő kell a kis gyomrának,
és ha a félig-meddig megemésztett kajára már eszi az új adagot, fájni fog a pocija.
Nálunk is ettől fájt, egész nap evett, szinte folyamatosan. Én is hulla voltam, a kicsi is ordított, már fájt a fejem tőle, én is ideges lettem, nem kell bemutatni.......
Szóval először nehéz volt, az első pár evés alkalmával, de aztán szépen beállt. (Általában 2,5 óránként eszik, néha összejön a 3 is:)
Szoptatni lehet igény szerint,de tápszernél szigorúan ki kell várni a 3 órát
Utolsó előttinek:állandóan a mellemen csüngött a gyerekem,mégsem lett több tejem :(
A lányod egyértelműen hasfájós baba, ordít, tehát megeteted, de ez csak átmenetileg hoz egy kis nyugalmat, utána még rosszabb lesz, a túletetéstől csak még jobban fog fájni a pocija.
Szigorúan várd ki a 3 órát két etetés között, pár nap után javulhat a helyzet, de csak kb. 3 hónapos kor után szokott megszünni a hasfájás, néha még 6 hónapos korig is tarthat, de már akkor ritkulnak az ordítások.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!