Két hónapos,5 kilós babának (szül. Súly: 3250) kevés lenne a napi 7x 80-90ml anyatej? Vagy ha jókedvű, kiegyensúlyozott és ő maga hagyja abba a kajcsizást (legtöbbször bebóbiskolással) akkor nem kell aggódni?
Mi esetünk:
3050 g születési súly.
Szopizás 6. hétig --> egyik napról a másikra nem volt hajlandó szopni. Mindent végig csináltunk, orvosi tanácsra abbahagytam a szoptatást. Fejem a tejet neki + tápszer.
Amíg hajlandó volt szopni változó mennyiségeket evett. Én kivoltam tőle, az orvos és a védőnő nem, mivel hetente 200g-ot hízott.
Sosem sírt, hogy éhes maradt, akár 80, akár 10 ml-t evett. Sosem vettem el tőle a cicit, csakha bealudt vagy kiköpte. Sőt! mikor nagy nehezen a szopási sztrájk alatt hajlandó volt szopni, akkor 1 órán keresztül hagytam, hogy egyen ...
Most, hogy üvegből etetjük, egy étkezésre 100 ml-t adok neki tejből és tápszerből összesen.
Így látom, hogy mennyit eszik, de sokszor 80 ml-nél ezt is abbahagyja.
Most 8 hetes és 4120 g.
Úgyhogy, én a helyedben nem aggódnék, ha nő a súlya normálisan.
Próbálhatod emelni az adagját pótlással, de amikor én ezt egyszer megcsináltam (20ml volt a pótlás) üvöltött 2 és fél órán keresztül ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!