Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gond, ha egy 4 hós baba hason...

Gond, ha egy 4 hós baba hason fekve még nem nagyon emelgeti a fejét, csak sír?

Figyelt kérdés
A barátnőm kisfia 4 hónapos múlt, de nem emelgeti a fejét hason fekve, csak sír. Tudom, hogy pont ezért nem is nagyon teszik hasra. Ha kézben van, megtartja a fejét. Egyébként nem is forog egyik irányban sem. Ez normális, vagy érdemes gyógytornászhoz vinni?
2009. ápr. 20. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
hát ez tényleg nem jo vigyék minél hamarab orvoshoz mert itt már segiteni kell a babának és majd a gyerek orvos meg mondja hogy hová vigyék
2009. ápr. 20. 11:15
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Persze, mutassák meg orvosnak, de nem kell rögtön a pánikot kelteni.Minden gyermek fejlődése teljesen egyéni, illetve egyszer a gondolkodás kap szárnyakra, máskor a mozgás, aztán a szociális készségek...
2009. ápr. 20. 11:25
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem ne izgulj, ami késik nem múlik. Az én kisfiam már egy hetesen emelgette a fejét, három hetesen megfordult hasról hátra. A babák tudják mikor mit bírnak el. Biztos eljön majd az ideje annak is, hogy a te babád is megszereti a hason fekvést.
2009. ápr. 20. 11:28
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
A fejtartás miatt én megmutatnám a gyerekorvosnak. Veszíteni nem veszít vele semmit, sőt talán az orvos meg is nyugtatja majd. A forgással pedig nincs elkésve. A "nagykönyv" szerint 6hósan kell forogni a babáknak mindkét irányba.
2009. ápr. 20. 11:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de 3. válaszoló, nem az én babámról van szó. A forgás alatt pedig nem azt értem, hogy átfordul, hanem nem is fordul egyik oldalára sem egyáltalán, csak a fejével nézeget jobbra-balra. Tudom, hogy nagyok a babák között a különbségek, nekem is van, az ismeretségi körben is van több hasonló korú picur, pont ezért volt nagyon furcsa a barátnőmé. A többi baba, akit mostanában láttam (beleértve az enyémet is, aki már jóval nagyobb) kb. 1.5-2 hónaposan tudott ennyit. Nem mertem neki szólni, pont azért, mert nem akarok pánikot kelteni, ezért érdekel itt a tapasztalatotok/véleményetek.
2009. ápr. 20. 11:48
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Ez érdekes. Tudom nem ez a kérdése. De, hogy 3 hetes baba hasról- hátra fordul....? Ez egy kicsit túlzás szerintem...
2009. ápr. 20. 14:07
 7/7 anonim ***** válasza:
A gyerekorvos ilyenkor még havonta megnézi a gyereket, ha valami nem stimmel, szólni fog, és elküldi a megfelelő helyekre. De szerintem fontos, hogy minél többet legyen hason ébren, mert úgy erősödik. Eleinte az én kisfiam sem szerette, de minél erősebb, annál jobban fogja élvezni. És 4 hónaposan szerintem nem gond, ha nem forog, majd menni fog az is. Vannak lustább babák!Szóval fontos, hogy sokat hasaljon, még ha nem is annyira tetszik neki. Nem kell egyszerre sokáig, inkább többször naponta. Addig pedig le lehet kötni vmi játékkal, énekléssel...
2009. ápr. 20. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!