Szeptember végén lesz 1 éves a gyermekem. Adhatok neki bolti tehéntejet?
Hát, akkor neked kell eldönteni. Nem merném azt mondani, hogy adj neki, mert aztán mi van, ha tényleg érzékeny lesz rá? De azt sem mondom, hogy nehogy adj neki, mivel 1 éves kortól már azt mondják, simán lehet adni, sőt, az orvosok egy része szerint már valamivel korábban is. A miénk is ebbe a kategóriába tartozott, én adtam is neki egy kicsit korábban, és nem is lett semmi baj, már majdnem négy éves, és vígan issza a tejet azóta is. De nem vagyok orvos, és ha az is lennék, látatlanban úgysem tudnék mit mondani.
Én nem vagyok híve a túlzott óvatosságnak, már persze ha nincs rá semmi ok, de azt is megértem, ha valaki óvatosabb.
Mondanám, hogy kérdezd meg a gyerekorvost, de hát egyrészt egyik ezt mondja, másik azt, nem lehet kiigazodni, másrészt az már tény, hogy a tápszergyárak is vastagon benne vannak abban, hogy minél később kezdjenek a gyerekek tejet inni, helyette jó sokáig igyák a tejitalokat meg tápszereket, mert abban van a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!