Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik üveges gyümölccsel...

Akik üveges gyümölccsel kezdték a hozzátáplálást mikor váltották fel rendes gyümölcsre? Hogy viselte ezt a baba?

Figyelt kérdés

Mert az én kislányom nem akarja enni a turmixolt banánt almát. Már meg se merem próbálni neki a meggyet és a szilvát, mert azok meg még savanyúak is. Bár a szilvát üvegesbe nagyon ette az volt a kedvence!

Na szóval hogy csináljam, mert most úgy állunk a hozzátáplálással majdnem egy évesen, mint legelején a nullán?

11 hónapos kislány anyukája.

2009. ápr. 19. 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen még nem evett rendes gyümölcsöt?

Próbáld meg kicsit megfőzni őket.De csak pár percre tedd nagyon kevés vízbe,és úgy turmixold.Lehet így is tenni tejpépbe,sinlacba,babapiskótával,keksszel...stb...

De ha van már foga,nem muszáj mindent pépesíteni,hátha tetszene neki ha rághatná.

2009. ápr. 19. 11:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Próbáld meg turmixolás nélkül adni.Törj le egy darab banánt, hadd rágcsálja.Hámozd meg a körtét, tedd bele egy tálba, vegye ki magától és hátha segít.Ültesd az öledbe, egyél egy almát és biztos, hogy be akar majd segíteni.Vagy joghurtba tedd a turmixolt gyümölcsöket.Én botmixerrel összeszoktam dolgozni a túrót, banánt, körtét, almát vagy meggyet és imádja a 9 hónapos kisfiam.Jobb, mint a túrókrém, mert nincs benne cukor, csak a gyümölcsé.
2009. ápr. 19. 12:42
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát bevallom igen, nem nagyon evett rendes gyümölcsöt eddig a hétig! A legelején hat hónaposan, adattam neki almát azt meg ette, majd a banánt azt is, aztán csempésztem fagyasztott pürésített barackot ott már valami nem tetszett neki, elfordította a fejét. Akkor találtuk ki, hogy inkább kap üvegest, mert az egy az egyben lecsúszott neki.

Annyira bevásároltunk, hogy most fogyott el, de már nem akarunk többet venni, így hopp- kopp, mert egy fél banán és egy egész alma pürésítve csak néha a fele csúszott le a héten:(!

Lehet, hogy tejpéppel kipróbáljuk, holnap, mert most kapott uzsonnát, sima tejpépet.

Van négy foga, de csak a kenyér belsejét eszegeti, max. az én piskótámat, de valamiért mostanában azt se.

A főzelékeimet mindig megette egy szó nélkül, de a gyümölcsöket nem tudom miért nem eszi?!

Köszönöm a válaszaitokat!

2009. ápr. 19. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!