Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha mézet teszek forró teába...

Ha mézet teszek forró teába az kioldja belőle a bacikat? 7 hetes baba anyukája

Figyelt kérdés
Tudom hogy a méz allergén sőt valami botulizmus fertőzés is lehet tőle de ha felforralt forró vízbe teszem akkor is? A rokonaim azt mondták egészségesebb mint a cukor. Mellesleg már kapott a baba. Csak kanállal nem szabad adni teába lehet akkor?
2009. ápr. 19. 05:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%

Amit jó tudni,hogy a mézet ha forró vízbe teszük akkor minden jótékony hatása elvész vagy jelentősen csökken.Mézet langyos teába jó rakni.Természetesen ez

csak egy jó tanács.

Boldog babázást!

2009. ápr. 19. 06:12
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Mézet ezen dolgok miatt, amiket felsoroltál teljesen pontosan, nem adunk a kicsiknek. Akkor inkább egy kis barna vagy szőlőcukor. Sajnos nem hiszem hogy forralva megmarad a jótékony hatás, tehát használni, főleg hosszú távon, biztos nem fog. Unokaöcsémmel kicsiként minden napi folyadékként akácmézes teát itattak. Két éves korára sulyos allergiája lett úgy, hogy senkinek nincs a családban. Inkább kérj a gyógyszertárban homeos bogyót a bajra , ha nem akarod gyógyszerezni a kicsit, amit megértek!
2009. ápr. 19. 06:57
 3/13 anonim ***** válasza:
96%

Egészségesebb, mint a cukor, ez tény, de ilyen pici babának cukrot sem kell adni. A teát natúr kell, hogy igyák. Én is inkább azt mondom, hogy homeos szerekkel kéne próbálkoznod. Gyerekorvosnál voltál, mit mondott? 7 hetesen nagyon picike még, én nem igazán kísérleteznék otthon a gyógyítással. Ha szopik, a tea ivása is felesleges, de nem akarlak megbántani, mindenki maga tudja. Én sem vagyok a gyógyszerezés híve és orvosnál én kb. 10 éve voltam mikor átjelentkeztem a felnőttrendelésre, de a gyerekemet elvinném, ha nem lenne jól. A szülők/nagyszülők nem biztos, hogy a legjobb módszert mondják, mivel régen teljesen másképp mentek a dolgok.

Boldog babázást és mielőbbi gyógyulást a picikédnek!

2009. ápr. 19. 07:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A botulin idegméreg.Súlyos károsodást okozhat.Én nem adnék mézet ilyen kicsi babának.
2009. ápr. 19. 07:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Botulizmus

A botulizmus (a latin botulus, "kolbász" szóból) egy ritka, de veszélyes paralitikus (bénulásos) betegség. A botulin nevű idegtoxin (méreg) okozza, amelyet a Clostridium botulinum nevű baktérium termel. A botulin a legmérgezőbb ismert toxin. Blokkolja az idegrendszert, a légzés és a mozgatóizmok bénulását okozza.

A botulizmusnak három fő fajtáját ismerjük:

* Étel okozta botulizmus – ezt olyan étel fogyasztása okozza, amely botulinum toxint tartalmaz.

* Sebbotulizmus, ezt sérülés során szerzik, ilyenkor a seb Clostridium botulinum baktériummal fertőződik.

* Gyermekbotulizmus – ezt a baktérium spórájának elfogyasztása okozza, amely azután tenyészni kezd a belekben és toxint termel.

A botulizmus minden fajtája végzetes lehet, ezért orvosi szükséghelyzetet teremt. Az étel-okozta botulizmus különösen veszélyes, hiszen ilyenkor ugyanabból a forrásból egyszerre többen is fertőződhetnek.

A botulizmus klasszikus tünetei 12-36 órával a fertőzés után jelentkeznek, de ez az idő lehet hat óra is és 10 nap is. A tünetek: száraz száj, nehéz nyelés, nehéz beszéd, izomgyengeség, dupla látás, hányás, heves hasmenés, előrehaladó izombénulással. Ha a fertőzés kezeletlen marad, lebénulhatnak a karok, a lábak, a törzs, a légzőizmok és bekövethezhet a halál.

Minden esetben a toxin okozza a megbetegedést, nem a baktérium maga. Ezt azért fontos megjegyezni, mert a toxin jelenléte önmagában is elegendő a súlyos betegség kialakulásához, így gyakorlatilag baktérium mentes étel is okozhat botulizmust.

2009. ápr. 19. 08:13
 6/13 anonim ***** válasza:
78%
te tényleg adtál egy 7 hetes babának mézet???????
2009. ápr. 19. 08:24
 7/13 anonim ***** válasza:
94%

Nem szabad mézet adni,

meg egyáltalán miért kell teáztatni a gyereket?????

Két fiam van, vizet isznak, ha szomjasak.

Ha nem szomjas a vizet nem fogadja el.

Ha teletömöd teával elrontod a gyerek éhség-érzetét, ami később azt eredményezi, hogy nem igazán fog a súlya gyarapodni!!!

Baba-víz vagy forralt víz!!!

2009. ápr. 19. 08:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Namost 3 hete iszik teát, mivel tápszeres és akinek a babája tápszeres az tudja hogy mellé nagyon sok folyadék kell mivel más az összetétele. A vizet nem igazán szereti a teát se issza meg cukor nélkül. UTolsó hozzászólónak mondanám hogy tápszerből még többet is eszik mint kellenne ( 900 ml ) úgyhogy a teát csak folyadékpótlásnak kapja. Még semmi baja a kicsinek, csak aggódtam a méz miatt. DEhát ez a toxin akármibe előfordulhat......mint azt fennt említették
2009. ápr. 19. 09:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves anyuka!

Én linkeltem be a botulizmusról szóló ismertetőt.a toxin főleg nyers húsokban(kolbász stb.) és MÉZ- ben található.Tehát NEM mindegy.

A fehér cukor pedig szintén nem túl jó, de még mindig jobb.Tegyél bele neki fruktózt(gyümölcscukor, lehet kapni boltban).

Vigyázz a babád egészségére!Minden jót.

2009. ápr. 19. 09:31
 10/13 A kérdező kommentje:
Értem. De már 3 hete azt kap ( nem boltit hanem termelőtől vesszük ) most akkor az sincs bevizsgálva ?nem volt baja tőle
2009. ápr. 19. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!