Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a fogzás jelei vagy miért...

Mik a fogzás jelei vagy miért nem alszik?

Figyelt kérdés

Kislányom 7 hós, 3 hós kora óta 1-2 ritkábban 3 óránként felébred. Pontosabban ki sem nyitja a szemét, erre eddig a legrosszabb módszert csináltuk: cici és visszaalszik, de akkoriban nem volt időm utánanézni, azóta meg totál fáradt vagyok, másra nem vagyok képes.

Addig mellém húzott bölcsiben, azóta egy másik, külön de velünk egybenyíló szobában alszik, nyitott ajtó, szoptatós párnával körbebugyolálva, mert észrevételeim szerint szereti a biztonságérzetet.

Olvastam a kismamablog.hu-n, hogy a fogzás miatt is lehet ez a fajta felébredés, és 1-2 hóig is eltarthat, míg a foga megjelenik. 6 hós "szülinapján" kibújt az első 2 kis foga. Akkor ezért nem aludt idáig? Most meg jönnek a többi fogai? Mert kb 2 hós korától nyálzik, mindent a szájába vesz - ezek a fogzás jelei? Láza, hőemelkedése más tünete nincs. Napközben elég kiegyensúlyozott, pedig amúgy nagyon keveset alszik (írtam már egy kérdést erről: 9-11 órát, utóbbi időben 9-et).

Most ha ez a fogzás miatt van, lehetne homeot adni, chamomillát vagy hasonlót, eddig még nem próbáltam.

De ha egész nap kiegyensúlyozott, lehet ez fogzási tünet? Kiegyensúlyozott=kivéve elalváskor eddig mindig nyűgös volt, és ha alvás+evés együtt jön össze, evéskor is. (Jó lenne egyszer külön összehozni!!)

2009. ápr. 18. 18:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Cumit próbáltad már, az enyém még akkor is rosszul szokott aludni, ha pl. aznap nem volt kaki. A viburcol homeós kúpot nagyon ajánlom fogzásra.
2009. ápr. 18. 19:00
 2/2 A kérdező kommentje:

Cumit eleinte egyáltalán nem fogadta el, utóbbi 2 hónapban úgy-ahogy... (Öntörvényű, amilyen kedve van:))

Az első 3 hónapot születése után szinte "végigaludta", minden evésbe belealudt (most is gyakran), alig lehetett felkelteni, így viszonylag könnyen sikerült elérni, hogy átaludja az éjszakt már 4-5 hetesen. Viszont a 3. hónaptól minden éjszaka, eddig kivétel nélkül gyakran felébredt. (Jó esetben egyszer 3 óra szünet volt eddig 2 evés között) Fogalmam sincs, miért...

Köszönöm a jótanácsodat! Nem kérdezted, de a Te problémádra: a kömény- és/vagy édeskömény tea jó az emésztésre. Kisbabáknak is vannak ilyen teák, ha úgy gondolod próbáld meg.

(És mellékesen én is gyakran iszok ilyemit, nekem is vannak ilyen dolgaim.)

2009. ápr. 18. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!