Mikor nő be a kutacs? A te babádnak mikor nőtt be?
2 évesen már benött neki.
egyszer csak azt vettem észre h nem puha sehol.
Én azt olvastam, hogy nincs optimális időpont arra, hogy mikor kell benőnie a kutacsnak. Ha 1 évesen már benő az sem gond, és ha előbb az sem, ugyanis ha keménynek tapintjuk a kutacs helyét, attól még a koponya tud tágulni, ez nem jelenti azt, hogy a csontok nem lennének képesek fejlődni, tovább nőni. Az agy térfogata gyorsan nő egy éves korig, és a koponyacsontok a vonalak mentén szépen tágulnak tovább.
A fejkörfogatot folyamatosan mérni kell. A születéshez képest a fej 1 év alatt kb. 9-10 cm-t nő. Ha ennél kisebb, akkor biztosan szól a védőnő és az orvos, hogy baj van. Ha nem fejlődne rendesen a baba, annak látható jelei vannak, az orvosoknak, védőnőknek észre kell venniük a vizsgálatok során.
Megnyugtatásul szerintem vidd el őt egy koponyaultrahangra, hogy ellenőrizzék az agy fejlődését, és a kutacsot, de szerintem ne aggódj, mert nem egyedi eset, ha korán záródik a kutacs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!