Aki kifőzéssel sterilizálja a cumikat, nektek is belemegy
a víz?
Igen, belemegy.
Avent cumi. Kinyomkodom belőle, kijön a víz. Pár csepp, ha marad benne.
De ha zavar, vegyél Pipila UV sterilizálót, nagyon jó! Nekünk bevált!
2011. aug. 27. 23:03
Milyen fajta cumi ez ? Nekem NUK-kal nem volt ilyen gond. Sőt, még a kisujjam is belefért, hogy mosószerrel is rendesen ki tudjam takarítani főzés előtt. Engem a vízkő sokkal jobban zavart.
2011. aug. 27. 23:06
második
a kérdező szerintem nem a cumisüvegre rakható cumira gondol, hanem a szimplára, ami a gyerek szájában van napi több órán keresztül
2011. aug. 27. 23:13
Oké, nekem nem volt egyértelmű, bocsi :)
2011. aug. 27. 23:25
5/12 A kérdező kommentje:
Igen tényleg a játszócumira gondolok, nekünk is volt aventos, volt nuk is, de most már csak mam-ot használunk. Mindegy milyen márkájú mert mindegyikbe belemegy a víz és teljesen még egyikből sem tudtam kinyomkodni, és én úgy látom hogy az onnan nem is szárad ki rendesen csak áll.
Mikor a gyerek szájába adod,akkor ő nem szívogatja ki belőle?Mert az enyém igen.(persze nem az állott vizet)
2011. aug. 27. 23:35
Ugyan ezen töprengek én is, hogy miért csinálják így a cumikat! Egyszerűen nem is tud rendesen kiszáradni a cumi. Tele lehet már mindenféle baktériummal belülről. És sajnos ezt kell a szájába adni.
Ráadásul nekem csak kétféle cumi formát hajlandó elfogadni, egy Aventeset és egy másikat, azt már nemtom mi a neve, valami DM-es. És ez a kettő állandóan beázik.
De idáig nem lett tőle baja, pedig tutira bekerül a szájába is valami a cumi belsejéből, ha már be is tud oda menni a víz.
2011. aug. 28. 22:19
Bocs,de én nem értem egész pontosan hogy mi itt a gond.Ha belekerül a víz,akkor a kifőzéskor is belekerül,tehát a belseje is kisterilizálódik.Vagy napokig áll benne a víz,vagy hogy van ez?Amikor a baba szívja akkor nem szívja ki belőle a steril vizet?Mert gondolom nem a 3 nappal ezelőtt kifőzött cumit kapja meg,hogy állott legyen benne a víz,hanem mondjuk 1-2 órával utána,akkor pedig még tiszta a víz benne.Lehet én nem értek valamit,vagy a mi cumink más,de nálunk z így működik...
2011. aug. 29. 12:02
9/12 A kérdező kommentje:
Nekünk nem 1-2 cumink van hanem egy egész cumiarzenálunk, és egyszerre szoktam őket sterilizálni, nem egyenként, ezért nálunk előfordul, hogy nem azonnal kapja a tiszta cumit hanem lehet hogy csak 1-2 nap múlva. Ezért gond a beleposhadó víz.
Azért ajánlottam az UV-s cumi sterilizálót!
A cumit csak le kell öblíteni - így nem megy bele a víz - és 6 perc alatt "kész" a steril cumi.
2011. aug. 29. 14:39
Kapcsolódó kérdések: