Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 37. hét környékén született...

37. hét környékén született babáitokkal volt vmi "gond"?

Figyelt kérdés

Perikardiális (szív körüli) folyadékgyülemet találtak nálam, amit a terhesség okoz, emiatt amint lehet ki fogják venni a pindurkát. Ez 36.-38. hetet jelent, az állapotomtól függően. Érdekelne, hogy akinek valamilyen oknál fogva pár héttel előbb jött a babája, annak járt-e ez vmi hátránnyal (akár csak sárgaság, vagy szopási nehézség...)?

A most 2 éves fiam is előbb született másfél héttel, de ő teljesen érett volt ;). Csak egy nagyon picit sárgult be. Nagyon remélem, hogy a kicsinek nem lesz semmi baja az én "szívbajom" miatt :(...

2011. aug. 26. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:
nekem toxikózis miatt indították 37+6 naposan, 2 naposan besárgult, kapott kék fényt, mást nem. 4 naposan vihettem haza, a sárgaságon kívül más gond nem volt. Ezt sem hiszem, hogy a korábbi születéstől lett volna, bár fene tudja.
2011. aug. 26. 16:57
 2/4 anonim ***** válasza:

36+5 naposan született a lányom, 2.2 kilóval és 49 centivel (lepény elöregedett), de 9/10 AP-vel és bár eléggé besárgult, a világon semmi baja nem volt. Vézna és pinduri volt, de rettentő aktív és életrevaló. Az első pillanattól kezdve ügyesen szopott, 3 naposan már forgatta a fejét hasonfekvésben jobbra-balra (később is mindent előbb csinált mint az átlag).

Egy igazi tündérboszorka, két hét múlva lesz 3 éves! :-)

Nyugi, szerintem a világon semmi baj nem lesz nálatok sem, csak ne izgulj emiatt feleslegesen, oké? no para!

Könnyű szülést és szépséges babázást kívánok :-)

2011. aug. 26. 17:12
 3/4 anonim ***** válasza:
a sárgaság nem ettől függ. leginkább a te és az ő vércsoportjának különbözősége okozza, ha gondolod, olvass utána. de emiatt ne aggódj, másrészt ha sárga is lesz, majd kiheveri, elég gyakori dolog.
2011. aug. 26. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Az enyém még addig sem volt bent. 35hét 4 napra, 3100g 50 cmel született és makk egészséges, 1 napig volt inkubátorban és nem voltunk tovább bent a kórházban, mint mások. Kicsit hypotón és feszes volt és jártam vele Dévényre 3 hónaig hetente egyszer, de semmi fejletlensége vagy lemaradása nem volt soha. most 1,5 éves korának megfelelő gyerkőc.
2011. aug. 26. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!