Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6-7 hetes babámat nem köti le...

6-7 hetes babámat nem köti le semmi 2-3 percnél tovább! ez normális az ő korában?

Figyelt kérdés
Ha csörgőt mutatok neki, akkor talán egyszer végig követi a szemével és utána már nem izgatja, ez nincs 1 perc sem! ha kézbe veszem és sétálgatok vele, azt is megunja 5 perc után, ha magam elé veszem és beszélek hozzá vagy énekelek, az sem érdekli pár perc után, csak a cumi az, ami leköti! igy szinte az egész napom abból áll, hogy a cumi adogatom neki! mert azt is, ha oda adom sziv rajta kettőt-hármat és kiköpi, de ha nem adom vissza akkor sir érte! nagyon fárasztó, a nap 15-16 órájában ezt csinálni. egyáltalán nincs el magában, hogy esetleg nézelődne egy kicsit egyedül! normális ez???? esetleg felszoktattam kézbe, ezért igényleg a foglalkozást? egyáltalán nincs segitségem és kezdem elveszteni a türelmem (ne gondoljatok rosszra), csak már szinte tehernek érzem ezt! mit tehetnék?
2011. aug. 26. 11:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy normális. Jó hogy nem már könyvet olvas egy ekkora gyerek egyedül:D
2011. aug. 26. 11:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Teljesen normális, hogy pár percnél tovább semmi sem érdekli. Azt viszont nem értem, miért érzed úgy, hogy szórakoztatni kell a babát? Nekik pont elég érdekes a környezetük. Beleteheted a babakocsiba és sétálhattok egyet, mindkettőtöknek jót fog tenni.

A cumit ha egy ekkora gyerek kiköpi, az azt jelenti, hogy nem kell neki, ne tedd vissza a csőrébe. Viszont az, hogy a kiköpés után nyivákolni kezd miatta, olyan, mintha éhes lenne, a picurok ebben az esetben viselkednek így. Hogyan eteted? Milyen gyakran?

2011. aug. 26. 11:56
 3/8 anonim ***** válasza:

:) Először is kitartás!

7 hetesen még nagyon pici, persze, hogy nem köti le semmi, neki még az evés, alvás, sírás a fő program. Nekem 9 hónapos a fiam és max 10-15 percet játszik el egyedül, de mivel most lett "anyás", így ott kell ülni mellette. Ha kimegyek a Wc-re még oda is mászik utánam hüppögve, pedig már profi vagyok menet közben vetkőzök, így kézmosással együtt 1 perc alatt pisilek :)

2011. aug. 26. 11:59
 4/8 A kérdező kommentje:

A cumi evés után is megy és akkor meg már nem éhes, mert van, hogy nem is eszi meg az egész tápszert, nagyjából 100-130 ml között eszik, úgy 3-3,5 óránként napközben, éjszaka meg pár napja már csak kétszer kelünk.

Első babám, és nagyon aggódós vagyok és már eleve a természetem is ilyen. hogy miért szeretném szórakoztatni? hm... a környezetemben mindenki ezzel jön, hogy próbáljam lekötni a figyelmét azzal, hogy énekelek neki stb..., mert ez majd jót tesz neki! persze, ha több ember mond valamit, akkor némi igazságot vélek felfedezni benne és mint kezdő anyuka hallgatok az "okos" tanácsokra!

mindenesetre a válaszaitok megnyugtattak, igy nagyon szépen köszönöm azokat!

2011. aug. 26. 12:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Jaj, kedves kérdezô, mintha én írtam volna. Ugyanez! Öt hetes a fiam, egy hete megy a nyùglôdés, semmi sem jó öt percnél tovább. Mindeközben ásítozik, de aludni sem akar. Már az összes kreativitásomat leszívta, nem tudok mit kitalálni, hogy ne sírjon. Ilyen idôben még kivinni sem tudom, mert megfô szegèny, estig a lakásba vagyunk vezárva, ahol 30 fok van. Aludni is kevest alszik napközben, most már éjszaka is van síràs alvás helyet.

Nekem meg nagyon fogy a türelmem, sokszor együtt bôgök vele, csak engem senki nem sajnál meg tutujgat :)

2011. aug. 26. 12:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Na akkor megnyugtatlak benneteket hogy 14 hónaposom!!!!egyetlen percet nincs el magában és soha nem is volt.Egy játék max 2 percig érdekli,és mióta megszületett minden áldott éjszaka 4x-6x kelünk,nincs kivétel!!!!Esetleg ha fogzik,akkor akár 20x is.Semmit nem tudok tőle csinálni,mert egyszerűen ilyen természet,és nem én szoktattam így....

Kedves Kérdező!

Türelem!!!És egy dolog legyen mindig eszedben:"Nem ő(k) akart(ak) megszületni,Te(mi)akartad(tuk)hogy megszülessen."

2011. aug. 26. 13:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én babám 6 hónapos lesz és most látom rajta, h jobban megfigyel mindent, érdeklődő lett. Ő nem alszik csak kézben, éjszaka tudom csak letenni. Vegyél hordozó kendőt akkor nem lesz egyedül és jót alszik rajtad.

Ha ébren van már nem igényli annyira, h kézben legyen mert már vannak érdekes dolgok amivel játszik, forog minden felé, kúszik is már.

Mikor 6-7 hetes volt evések közt 1 órát volt ébren és csak nézelődni szeretett mikor vittem körbe a lakásba és zenét hallgattunk.

2011. aug. 26. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:

12:14-es vagyok.

Igen, a hordozókendô tényleg szuper, nekünk is van, de ebben a melegben felér egy középkori kínzóeszközzel. Szó szerint ömlik rólunk a víz, ha felveszem és beleteszem a gyerkôcöt.

2011. aug. 26. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!