Kislányom 5 hetes. Nem marad meg a kiságyban, csakis a kezemben. Mit tegyek hogy ne sírjon benne?
A fiam most 3,5 hónapos. Nekünk az vált be, hogy a kiságyába csak az éjszakákat tölti - nappal a mi nagyágyunkon van velem, vagy pihenőszékbe, vagy a játszószőnyegén.
Így tudja, hogyha besötétedik betesszük a kiságyába, akkor alvás van. Át is alussza az éjszakát (csak 1x szopizni kel fel). Napközben én játszom Vele, cipelem, most éppen kipurcant az ágyunkon - nagyon édesen alszik. Ha majd 4-5 hónapos lesz, akkor elkezdem szoktatni járókához. Lehet, hogy rossz tanácsot adtam (anyám szerint rosszul csinálom), de én így csinálom.
Nalunk is ugyanez volt a helyzet amikor a babam ennyi idos volt. Amikor mar nem aludt el cicizes utan akkor kezdodott nalunk, amig meg belealudt az evesbe addig at tudtam tenni az agyaba, de kesobb hogy tobb idot volt ebren mar nem tudtam en sem betenni az agyba, amikor elszenderult megprobaltam betenni de persze egybol siras lett belole, es igy a mellkasunkon aludt szinte 2 hetig nappal, ejszaka pedig hol az agyaba hol pedig velunk. Ettol persze egyre rosszabb lett minden, en sem tudtam egyebet csinalni, persze nem bantam hogy velem van, de igy pihenni sem tudtam. Akkor eldontottem hogy marpedig bele fogom szoktatni a kisagyba. Egy hetig hagytam sirni, csak akkor amikor aludnia kellett volna, de nalunk nem mukodott, az elso par napban ugy tunt hogy rovidul az az ido amennyit sir, de a vegere mar ott tartottunk mint az elejen es mar nagyon sajnaltam. Annyit mondjuk elertem vele hogy meg tudtam nyugtatani az agyaban anelkul hogy kivegyem. Azota probaltm belevinni a napjainkba egy kis renszert. Miutan aludt eves, bofizes , pelenkazas, jatek egyedul, jatek velunk, es ha mar nagyon elfaradt-ilyenkor szokott sirni es olben van- es hogyha mar latom hogy a szeme bekoppan de meg nincs egeszen elaludva akkor teszem be a kisagyba, az elejen persze ilyenkor is sirt de probaltam ott megnyugtatni, volt amikor sikerult es volt amikor nem, olyankor kivettem megnyugtattam es ujara visszatettem, ezt egy parszor el kellett jattszani hogy vegre elaludjon, igy is kb. 2 hetbe kerult amig beleszokott az agyaba. Ma mar problema nelkul be tudom tenni nappal is es ejszaka is. Kitartonak kell lenni es sikerulni fog, csak nagyon biztosnak kell lenned magadban, mert ha megerzi hogy nem vagy eleg hatarozott akkor nehezebben fog menni.
Bocsika hogy ilyen hosszura sikerult de remelem tudtam segiteni.
Egy 2,5 honapos baba anyukaja.
Lehet, hogy néhány napig kemény ordít, de meg lehet vele szerettetni a kiságyát.
Hosszú folyamat, de ha kitartó vagy, meg lesz az eredménye. Rakd bele, maradj mellette, beszélj hozzá, tudja hogy ott vagy. Maradj vele a szobában, pakolj, rendezgesd a dolgokat... Ha sír, beszélj hozzá, simogasd meg, hogy tudja ott vagy, számíthat rád, nem kell felvenni. Ha már biztonságban érzi magát, néha ott hagyhatod egy-két percre, majd később tovább is!
Egyébként nagyon jó dolog a játszó szőnyeg és a pihenőszék, bár a szőnyeghez még nagyon kicsike. Kitartás és meg ogja szokni az ágyát!
Mi 9hónaposak vagyunk nálunk 8hónapig az ment amit leírtak itt 2szer 30percet aludt este 15-20szor felébredt a fáradtságtól,nappal vele aludtam,hogy aludjon kicsit tovább,embertelen volt.A megoldás úgy jött,hogy a férjem itthon volt 2hetet és észre vesszük ha ő altatja el akkor tőle elfogadja,hogy simogatja dúdol neki ,beteszi a helyére ott is simizi kicsit majd elalszik.nekem nem fogadta el,mert nem ehhez volt tőlem szokva.verte magát hisztizett,volt ,hogy 2óra volt mire elaludt.Ugyan ezt csináltam.Volt,hogy 5ször jöttem ki már én majdnem sírtam mire elaludt,de 2nap után jobb lett.Kb 5perc alatt elaludt.Most ott járok kb egy hónap után,hogy amikor fáradt kb ugyanazon időkben akkor bemegyünk a szobába besötétítek(ez egyfajta rituálé)dúdolok kicsit ,simizem a hátát és kb 2perc múlva berakom a helyére még ott is simizem a hátát és kijövök-még nyitva a szeme-van,hogy vissza kell menjek ha sír.de ált elalszik magától.úgyhogy ma is már 2szer 1.5órát aludt magától.
Tehát át lehet szoktatni bármikor az egyedül alvásra,igaz nekem is éjjel hajnaltól mellettem alszik, de azt nem bánom.remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!