A tápszeres babák hamarabb átalusszák az éjszakát?
Nem feltétlenül, itt az ellenpélda:
Mindhárom gyermekem csak anyatejes volt az első hónapokban, mindhárman kb. 6 hetes koruktól átaludták az éjszakát.
Nagyobb gyakorisággal igen, de nem törvényszerű. Az igaz, hogy a tápszer laktatóbb, de egy bizonyos kor után az anyatejes babát is le szabad szoktatni finoman az éjjeli szopiról. (Itt most nyilván nem egy pár hetes gyerekre gondolok.) Ha pedig a szülők partnerek benne, akár egyéves kora után is kelhet a gyerek éjjel a tápszerért, van ilyen az ismeretségi körömben.
Inkább az van, hogy sokan beleesnek abba a hibába - én is így voltam vele, saját tapasztalat -, hogy a gyereket minden alkalomal megszoptatják, amikor ébred. A kisfiam 8 hetes korától aludt éjjel addig, amíg el nem kezdett fogzani. Akkor sajnos újra megszoptattam minden alkalommal, tetszett neki, végül 13 hónapos korában eljutottunk odáig, hogy óránként kérte a cicit, na, akkor leállítottam róla. Azóta alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!