Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan oldjam meg, hogy...

Hogyan oldjam meg, hogy egyenes maradjon a gerince?

Figyelt kérdés
Refluxos a babám. A gyermekorvos azt mondta, döntsük meg az ágyát, hogy ne legyen vízszintesen, a babakocsit is, és mindent, ahol fekszik. A mi nagy ágyunkat, a játszószőnyegét, stb nem tudom megdönteni, mit csináljak, hogy a gerince is egyenes maradjon, illetve feljebb is legyen a feje, mint a pelusa?
2009. ápr. 15. 08:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért kell dönteni, hogy ne fulladjon, ha az orrába megy valami sav-tej.

A mi babánk hason alvó -légzésfigyelővel- minden rendesen jön ki, a gerincével sincs gond.

Eleinte oldalt fekve aludt.

Ha a szőnyege nem emelhető ne aggódj, mert ez az emelés csak az alvó időszakra vonatkozik, ha ébren van tud reagálni a visszajövő dolgokra.

2009. ápr. 15. 08:39
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

Mennyi idős a pici? Ha pici, akkor altathatod otthon a babahordozóban is, abban automatikusan magasabb pozícióban van. Ha elég idős, hogy biztonságosan aludhat párnával, akkor fokozatosan lehet hozzászoktatni egy vékonyabb nagypárnát tenni a feje, háta alá először, majd később mikor ahhoz hozzászokott már, akkor kicserélni egy "ducibb" nagypárnára majd. Esetleg azt lehet még csinálni, hgy ugyanezt a párnát a matrac és a vastagabb gumislepedő közé teszed, és akkor automatikusan magasabb lesz az a rész. Én akkor szoktam ezt használni, mikor télen beteg és köhög a kisfiam, mert így kevesebbet köhög és el tud aludni. Szerintem a Ti problémátokra is jó. Lehet kapni kimondott reflux párnát is, nem tudom, hogy gyermekeknek is van-e. Egy ék alakú párna, szivacsból is biztosan ki lehet vágni ilyent. A gerincre viszont ellentmondásos ez a módszer ugye, mert arra azt ajánlják, hogy ne használjunk párnát kisgyermeknek. Viszont ebben az esetben szerintem fontosabb a reflux kezelése, és ezért ajánlják ennek ellenére a magasított fekvést.

Ezen kívül azt teheted még, hogy alvás előtt közvetlen nem eteted meg, ill. mindig vársz legalább 1-2 órát evés után az altatással, és többször kis mennyiséget adsz enni, egyszerre nem sokat.

2009. ápr. 15. 08:51
 3/8 A kérdező kommentje:

A cél az, hogy ne jöjjön fel semmi, ő nagyon szépen kiköpi a dolgokat álmában is (amúgy nekünk is van légzésfigyelőnk,nem az a gond), hanem az, hogy amikor kijön neki a gyomorsav, marja a nyelőcsövét, és rossz neki, fizikailag, lelkileg, stb.

Ezért mindig mindig feljebb kell hogy legyen (megoldás lenne, ha hasaltatnám? csak azt nem mindig szereti)

Második: hintaszéke van, 20 percnél tovább nem akarom bennehagyni, 2 hónapos lesz nemsoká.

2009. ápr. 15. 08:57
 4/8 A kérdező kommentje:
ja, az ágy meg van emelve, azzal nincs gond, nekem a babakocsival, a játszószőnyeggel, és a MI (én és a férjem ágya, amikor "közösségi baba", és hárman pihenünk együtt délután) ágyunkkal van a gond (a miénket nem lehet úgy megemelni mint a babáét)
2009. ápr. 15. 08:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
[link] ez a párna amit külföldön lehet kapni, és erre használnak.
2009. ápr. 15. 09:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt (ilyen) párnát beteheted középre az ágyatokba is. A babakocsiba pedig esetleg ugyanúgy, egy szivacsból kivágott ék alakot teszel, és azt takarod le pl egy tetra pelenkával vagy kistakaróval, és úgy kötöd be a babát. (ilyenkor szerintem ajánlott bekötni, mert meg van emelve)
2009. ápr. 15. 09:03
 7/8 A kérdező kommentje:
koszi!!
2009. ápr. 15. 10:21
 8/8 A kérdező kommentje:
megrendeltem egy hasonlót, remélem megéri :D 37 dollar volt, 38 a szallitas :)) az oldalról is fogja, és be tudom pakolni a babakocsiba, meg ra az agyra.. koszi mindenkinek!!!
2009. ápr. 15. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!