Mi okozza, hogy a mai gyerekek később lesznek szobatiszták?
Minden nagyszülő azt meséli, hogy mi már 1-1,5 évesen szobatiszták voltunk, szóltunk, ha kell, stb. Ezen felbuzdulva ma is sok anyuka kezdi a bilizést akár 6-8 hónapos korban, mégsem találkoztam még egyetlen olyan esettel sem, amikor sikerült volna ezzel a módszerrel korán szobatisztává nevelni a gyereket. Annál több az idegeskedés, meg itt az elkeseredett kérdés.
Mi lehet ennek az oka? A nagyszülők túloznak? Esetleg durvább módszereket használtak (szidás, verés, gyerek rákötözése a bilire stb.)? Vagy téynleg igaz, hogy a textilpelenka ilyen kényelmetlen volt, hogy inkább hamar rászoktunk a bilire?
mondják, hogy attól is függ, mikor született.
mert most nyáron könnyebben "játszhatunk" azzal, hogy a kertben bilire ültetem, és ott várunk.
lányom pont júliusi, 13 hósan korainak érzem. de lehet, hogy 3-4 hónap múlva már megpróbálnánk, de akkor hideg lesz. szóval marad az, hogy 2 évesen fogjuk próbálni az átszoktatást.
Én textilt használok, van hogy tetrázok.
A tetrát sokkal sűrűbben kell cserélni, így sokkal többször van "alkalom" a gyereket biliztetni. Arról nem is beszélve, ha kibontom a gyereket és van benne pisi, akkor biztos, hogy kb egy órát nem kell rá semmi.
Az hogy ma talán kevesebb kiütés van, ez nem a papír pelus miatt van, hanem a krémek miatt.
Nem volt kényelmetlen a tetra pelus, most sem az.
Az erőszakról meg annyit, a mamám annó a beépített bilis etetőszéket alkalmazta!!! FÚÚÚJ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!