11 hónapos babának tekinthető már véglegesnek a szemszíne vagy még változhat?
Kérdeztem már én is ezt itt, mert a kislányom szeme színe is detto olyan mint, a Te babádé. Akkor azt a választ kaptam, hogy még 1,5 éves korában is változhat.
Megkérdeztem a védőnőt, ő is ezt mondta.
Szió!
Biológia szakos kolléganőm mondta, hogy a pigmentáció (lehet, hogy nem a legtökéletesebben használom a "szaknyelvet") 6 hónapos korra befejeződik, már ami a szemet illeti, és ezért ennyi idősen már véglegesnek mondható a szemszín.
Én egyébként hallottam olyat is, hogy amíg szopik a baba, addig változhat. Igazából a kolléganőm szakszerű magyarázatát tartom valósnak.
Szia! Ezt a kérdést akár én is írhattam volna! Kislányom egy éves és pont ilyen szeme van, amit leírtál. 3-4 hónapos korában vált ilyenné, előtte csak kék volt. Azt hittem, bebarnul, de azóta ilyen. Én is nagyon szeretném, ha megmaradna ez a szín. :-)
Légyszi írd meg, hogy Nektek változott -e valamelyest a kiscsaj szeme!!!
Szia.
Köszi a válaszod. Nem, azóta sem változott ugyanilyen, hogy a pupilla körül barna, kifelé zöldes, legszélén pedig szürke csík van. Pont ugyanolyan, mint az apukájáé. :) Remélem Nektek sem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!