Puffadás, hasfájás HA-tápszer mellett - ez lehet tejérzékenység?
sziasztok! a babám 6 hónapos, HA-tápit eszik.
iszonyúan hasfájós volt kb. 3-4 hónapos koráig, de még most is rengetegszer van, hogy puffad a pocija (ha megkopogtatom érzem a buborékokat), tekereg, erőlködik egész nap, míg vége kipukizza magát. nagyon sokat bukik is, pedig antireflux a tápszere. ja, és gyurma a kakija.
olvastam, hogy ez lehet akár tejérzékenység is, de a dokink csak azt mondta, ó a székrekedés és a puffadás alkati kérdés, majd kinövi. engem viszont nagyon aggaszt a dolog.
mi a véleményetek? köszi a válaszokat!
mintha en irtam volna.. en is tejerzekenysegre gyanakszok, a gyerekdoki felirt egy tonna tapszertipust, en nem merem letesztelni a gyerkocon.. kedden megyunk vissza.. azt tudom javasolni, hogy nezze meg masik doki, vagy kerj beutalot..
amugy mikor zarodik be a babak gyomorcsove, vagy mi, ami miatt buknak? gorcsoldot probaltatok? meg a szokasos angolviz, infacol, stb?
Azért HA-s, mert nem allergizál. Attól még lehetnek más gondok tőle.
Válts szerintem tápszert.
Az én kislányom is sokat bukott, a végén mégis sima tápszert ettünk. Attól is ugyanúgy bukott, de legalább nem fájt a hasa. És nem lett semmi más baja sem.
Inkább ne hallgass a második válaszolóra, és ha lehet vidd el a babádat dokihoz. Egyrészt mert ennyire aggaszt a dolog Téged, másrészt lehet hogy laktóz, vagy tejérzékeny, de nem BIZTOS.
Második válaszolónak üzenem, azért mert HA-s egy tápszer, még lehet baja a babának tőle (lásd laktózérzékenység..., és nálunk speciel a köményes tea okozott hasfájást...)
A saját megnyugtatásod érdekében másik doki, különben kiidegeled magad, és az nem tesz jót!.
Köszönöm mindenkinek! mindenképp megkérdezek egy másik dokit is.
azért gondoltam én is a tej-gondra, mert a HA tápszer bontott tejfehérjét tartalmaz ami elvileg okozhat enyhe tüneteket. és ott a laktóz is.
lehet, ha sima tápszert kapna, lenne kiütés, vagy komolyabb hasgörcs is...
még egyszer köszi, megerősítettetek, hogy nem érdemes annyiban hagyni a dolgot. utánajárok másik dokinál! legfeljebb ő is megnyugtat, vagy ajánl másik tápszert. mert ugye nekem fogalmam sincs melyik lenne jó. a mostani dokink beba-párti és esze ágában sincs kipróbálni másikat. azt mondja, ha ettől székrekedéses és fáj a poci, akkor a többitől is. furcsálltam is ezt a hozzáállást...
Szia!
Az én kislányom most 9,5hónapos,és a Ha-s tápszertől lett tejérzékeny.Refluxos is gastroenterológiára kérj beutalót a háziorvostól és feltétlen vidd el!A mi háziorvosunk szerint sem volt semmi gond a kicsivel és amikor nem hagytam annyiban a dolgot és kiderült hogy mégis tejérzékeny csak sápítozott,hogy ő nem gondolta volna.
Hát igen, ahány doki, annyi tápszerragaszkodás. Nálunk a milupa a favorit, csak ezt akarja felírni....
no comment.
Minden jót nektek!
köszi Nektek is!
nem akarom úgy járni, mint anyukám velem. 15 évesen derült ki, hogy lisztérzékeny vagyok és refluxos. az előbbi hozománya életre szóló diéta, az utóbbié műtét volt. a házidoki szintén "nem gondolta volna".
megfogadtam, ha bármi gyanús lesz a babámnál, nem hagyom magam és utánajárok, ha száz dokit kell felkeresnem is...
Mindenkinek jó egészséget és boldog nyuszit! :)
szia, első vagyok!
voltam dokinal, irt fel uj tapszert (h.a.a.r -t a nestletol, kicsit sűrűbb, refluxra, meg tejérzekenysegre jó, nem tudom segíteni fog e, meglatjuk! ket nap mulva megyunk vissza. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!