Miért használunk egy csomó kozmetikumot a babánknak?
Miért van rá szükség? Most egészséges babákról beszélek nem az extrém esetekről.
Miért kell naponta krémezni popsikrémmel, habfürdő, testápoló, olajok, hintőpor meg még ki tudja mi mindent használunk.
Miért???
Popsikrém nekünk kellett, ha bekakilt és nem tudtam rögtön cserélni, 20 perc és piros lett. Kb 15 hós kora óta nem kenem semmivel, mert csak itthol kakil, így rögtön ki tudom cserélni.
Habfürdő csak a poén kedvéért van nálunk, tusfürdőként használjuk a fürdetőt, mert azért mirigyeik már nekik is vannak. Meg pl ez szedi le a naptej-maradványokat.
Hintőpor volt még kicsi hurkás korában a hurkákba a nyári melegben. Szerencsés vagy hogy nem láttál még piros hurkavájatokat. :)
22.23-as vagyok, a "popsikrémes" :)
nem tudom, de azóta nem merek vele kísérletezni, én minden pelenkázásnál bekenem a fenekét, mert amikor kicsípte neki a kaki, szegénynek annyira fájt, hogy még a fürdővízébe sem ült bele :((
az igaz hogy van természetes védekező képessége a bőrnek, de szerintem ez már nem működik, ha a tömény kakiban ül a gyerek, mert az bizony kicsípi :(
nagyon jó krémünk van, a saját dokink receptje, azon az egy eseten kívül soha még csak picit sem volt piros neki
De a kérdésed vezérfonalával egyébként egyetértek, a hagyományos kozmetikumok tele vannak mindenfélével,(pl a testápolókban ásványi olajok is vannak) ami biztos hogy nem jó egy babának.
A popsikrém szerintem is megelőzésre való, minden kaki után használom (Alverde), kb. 10 hós koráig pisi után is bekentem. Habfürdőt, testápolót, babaolajat sosem használ(t)unk, tiszta vízben fürdik, a végén a popsiját megmossuk fürdetővel (Alverde). Hintőpor sem kellett azóta, hogy a köldöke rendbejött. A fürdetője egyben sampon is, heti 1x mossuk vele a haját. Nagyon szép a bőre, nem szárad ki sosem. (1 éves kisfiú)
Szerintem is sokan feleslegesen kenik mindenfélével a babákat, de az ő dolguk.
Te egyébként nem használsz semmit? Vagy még nincs is gyereked? Ezt a tiszta vízben mosdatást nagyon nem értem. Nem véletlenül találták ám ki a gyógyszertári fürdető krémet. Ahogy nekünk szükségünk van valamire, ami lehozza a koszt, az izzadságot, úgy a babáknak is. Oké, amelyik nem játszóterezik, nem lesz nagyon koszos, viszont izzadni ők is tudnak ám, nem is kicsit. Szagoltál te már babatalpat? Olyan sajtszagú tud lenni, hogy ihaj! :))) Ezt a sima víz le nem viszi...
Mi addig használtuk a fürdetőkrémet, míg el nem fogyott (jó pár hónapig elég volt), majd a Gabi édes álom nevű babafürdetőt kezdtük el használni. Lassan 2 éves a gyerek, és nem őt kenjük be vele, hanem a vízbe teszünk egy keveset, így mosdatjuk le. Nagyon finom illata lesz így is a bőrének, és a kosznak is búcsút intünk.
Popsikrém-téma: bizony, megelőzésre kell, nem akkor, amikor már ég a ház. A babapopsi nem csak a kakival, hanem a pisivel is találkozik - még nem találtak fel olyan pelenkát, ami maradéktalanul magába szívná a nedvességet, és semmi nem jut vissza a bőrhöz. A popsikrém védő bevonatot képez a bőrön, így az akár fogzáskor megváltozott ph-jú pisi sem tudja kicsípni. Kisfiamnak gyakorlatilag 8,5 hónapos kora óta folyamatosan jönnek a fogai, igen sokszor csúnyán nézett volna ki a bőre, ha nem kenegettem volna neki popsikrémmel. És így se mondhatom azt, hogy hűű, de sokszor használnánk, mert nem kenem be minden pelenkázáskor.
Én csak popsikrémet használok azt is akkor, amikor kakilt, máskor nem, mert fertőtlenít is, meg mondjuk manapság más a pelenka, mint régen, e miatt lehet, hogy jobb, ha segít picit a bőrének.
Gyógyszertári fürdető a másik, amit használunk, nem habfürdőt, vagy ilyesmi, azzal is nagyjából mosom át, hiszen ahogy mondod ő még igazán nem koszolódik. Ellenben manapság egész más a levegő, mint régen, károsabb, jobban szárít, a nap is erősebben süt, és pl. a gyógyszertári fürdető testápoló hatású is. Nekünk a doki írt fel gyógyszertári testápolót is, de azt kb. 2-3 hetente használom, amikor picit szárazabbnak érzem a pici bőrét.
Végül babaolaj, ami pedig azért nem árt, mert a köldökét hetente azzal tisztítom ki a doki javaslatára, meg ugye a fülét, de szerintem ezt régebben is használták, mert anyumnak is volt. :)
Hintőport csak addig használtuk amíg le nem esett a köldök csonk, azt szerintem régen is használtak, vagy helyette valamit, meg szerintem régen is volt ez az, csak maximum nem konkrét készítmények, hanem házi praktikák.
Én popsikrémet minden pelenkázáskor használok, persze csak vékony rétegben. Nem szeretnék kísérletezni a lányommal, hogy vajon kicsípi-e a pisi, ha nem kenem be. Eddig egyébként mindig megjegyezték az orvosok akárhol voltunk, hogy milyen szép a popsija (kis súllyal született, ezért gyakran látogatjuk a különféle dokikat).
Fürdetni a gyógyszertárival szoktuk, de van, hogy csak sima vízzel. Viszont ha 2 napig nem használjuk a fürdetőt, akkor száraz lesz a bőre. Nem véletlenül találták ki nekik.
Egyébként a gyógyszertári fürdetőt én is használom, kézkrémnek. A páromnak mondta a gyógyszerész, hogy annak is jó. Minden este bekenem vele a kezem és másnap nem lesz száraz meg ráncos, pedig nekem aztán kutya egy bőröm van. Pláne, hogy egy nap kismilliószor mosok kezet a baba miatt. Azelőtt mindenféle kézkrémet kipróbáltam, de egyik sem használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!