Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás megkezdésénél...

Hozzátáplálás megkezdésénél üveges ételt adtál a babádnak, vagy te csináltad meg neki?

Figyelt kérdés
Érvek is érdekelnének :) Köszönöm előre is!
2011. aug. 10. 15:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Üvegeset adtam. Sok érvem nincs, valahogy jobban bíztam abban, mint magamban. :-))
2011. aug. 10. 15:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Almával kezdtem. Azt lereszeltem, megette. Aztán jött a barack. Mivel én nem szeretem a barackot, így abból üvegeset vettem, mert olyan pici mennyiséget nem tudok csinálni. El meg nem teszem hűtőbe, mert megbarnul, és gusztustalan.

Aztán banánt tettem az almához. Nem ette meg. Barackot tettem az almához, nem ette meg. Vettem üvegeset, és megette.

Főzelékből sütőtökkel kezdtem, annak meg nem volt szezonja, így üvegeset kapott. Cukkinit, brokkolit, krumplit, répát, céklát főztem neki, vegyesen is. Nem kellett neki.

Üvegesből megeszi az összes sütőtököset, a gesztenyéset, és a paradicsomosat. Ennyi. Más nem kell. Hiába kínálom, egyszerűen nem hajlandó megenni a házi kosztot.

Így marad az üveges, de nem adtam fel. Főzök, kínálom, kiöntöm. Most ez megy nálunk. :(

2011. aug. 10. 15:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Főzök/mixelek, a maradékot vagy elrakom, vagy megeszem. A lényeg, hogy a kajákat ízesítés nélkül csináld. A kicsi magos gyümölcsöket még ne add, ha most kezded (kiwi, málna, eper stb) Illetve zöldségekből a krumplit szeretesd meg, mert a többi főzeléket majd ezzel sűrítheted.
2011. aug. 10. 15:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is-is!A reszelt almától öklendezett az elején,az üveges homogénebb állagú attól nem.A főzelékeket én készítettem(krumplival sűrítve,cékla,cukkini,brokkoli,meggy,tök,zöld bab)de sütőtököseket szintén üvegest adtam.Tartaléknak és utazáshoz tartok itthon mindig egy két üvegeset,de mivel még nem sikerült olyat "gyártanom"amit ne enne meg,így élmény és szívesen főzök neki,persze már bővült a repertoár 9 hónapos(főleg hogy első babám pont fordítva volt)!
2011. aug. 10. 16:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Én főztem Neki. Az üvegesből csak a gyümölcsöket és a sütőtök+almát eszi meg, a többit nem. Azért főztem én, mert azt hallottam, hogyha megszokja az üvegeset akkor nem fogom tudni rászoktatni az általam főzöttre, és ez fordítva is így van. Nálunk bejött, mert tényleg nem eszi meg az üvegeset.
2011. aug. 10. 17:08
 6/10 anonim ***** válasza:
A hölgyemény eddig reszelt almát és barackot kóstolt, ezeket én csináltam, amit tudok én is fogok neki, most szerzünk be majd botmixert, hogy nekiessek a trancsírozásnak úgy igaziból. :D
2011. aug. 10. 18:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2011. aug. 11. 08:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, és cáfolnám az egyik kommentet. Kislányom 1 éves koráig 95%-ban üvegeset evett. Azt adtam neki, mert láttam, hogy a legtöbb bejön neki, megeszi őket egytől egyig, akár gyümölcs, akár főzi, és mivel tök egyszerű, nem kell pepecselni, ennél a megoldásnál maradtam. Viszont, mikor már elég komoly mennyiségeket megevett, és elkezdtem bátrabb lenni, ráadásul nem kellett neki már külön főzni (ment már a darabos is), elkezdtem neki azt adni, amit Mi eszünk. Na, azóta nem hajlandó semmiféle üveges kaját megenni.... :-)
2011. aug. 11. 08:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Dettó, az előző :-)

üvegessel kezdtünk, most 10 hós és kezdek neki főzögetni, mert már kicsit többet eszeget, mint eddig :-)

2011. aug. 13. 10:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Fozok neki frisset.
2011. aug. 13. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!