Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idősen ülnek fel a picik?

Mennyi idősen ülnek fel a picik?

Figyelt kérdés
A fiam 6 hónapos és forog minden felé, háton kuszik is. Ha hasra fordul akkor sír mert nem szereti, igy nem is csinál semmit hason nem mászik se kuszik.Megül ha neki támasztom a párnának.De magától mikor fog ülni??
2011. aug. 10. 08:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne támaszd neki a párnának, mert terheled a gerincét, nem szabad ültetni, amíg magától nem csinálja.

Az én kisfiam egyébként előbb állt, mint ült. 7 hónaposan kezdte a felállást, majd abból tanult meg leülni 7,5 hónaposan, illetve utána tanult meg négykézlábazásból is ülni.

2011. aug. 10. 08:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne ültess egy 6 hónapos babát, ezzel nem fogod ösztönözni a kúszásra, mászásra.Az én fiam 8 hónaposan ült fel egyedül, addig még támasztva sem ültettem.Utána kezdett kúszni, majd mászni.
2011. aug. 10. 08:33
 3/8 A kérdező kommentje:
És akkor hogyan etetted ha még nem ült? fekve??az lehetetlenség :) A nagy fiam 4 éves és tudom hogy nála minden csúszott nagyon későn ült már tornára jártunk, ezért is nem tudom hogy mikor kell átlagosan felülni.
2011. aug. 10. 08:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Pihenőszékben (döntve), illetve amikor az nem volt kéznél, a bébihordóban, aztán később a dönthető háttámlájú etetőszékben etettem. Ezeknek azért totál más a kialakításuk, ráadásul döntve használod, és egész máshogy áll a baba gerince, ha egy párnával van kitámasztva a háta.

Egyébként itt van jó videó, hogyan lehet segíteni a baba mozgását (nem feltétlenül van ám rá szükség!):

Kúszás:

http://www.youtube.com/watch?v=R9rQkpT94DE&feature=related

Felülés-mászatás:

http://www.youtube.com/watch?v=nRME1hQuvws&feature=related

2011. aug. 10. 08:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát nekünk nincs egyik sem, etető szék van de az nem dönthető, ilyen extrákra nincs pénzem.:(
2011. aug. 10. 08:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg a kezedbe veszed, és a karoddal támasztod a gerincét. Az sem ördöngősség. :) De támasztva etetni nem szabad. Tényleg sokat árthatsz a gerincének, ha olyan testtartásra "kényszeríted", amit még nem tud magától.
2011. aug. 10. 08:47
 7/8 anonim ***** válasza:

amíg nem ül magától, addig ne ültesd!

úgy lehet etetni, hogy az öledbe veszed, válladdal, karoddal támasztod. vagy autósülésed sincs? az is megfelel rövid időre.

nagyon változó, mikor kezdenek ülni. az én lányom csak 11 hósan kezdett ülni. előbb mászott lépcsőt, minthogy ült volna.

2011. aug. 10. 09:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem az első kislányom 7 hónapos volt mikor először felült a kisebbik pedig 8 hónapos. De nem kell siettetni minden a maga idejébe, történik. De ahogy előttem írták ne támaszd, párnával a kis gerincének ez nem tesz jót.

24/N Egy 5 éves és egy 2 éves kislány anyukája

2011. aug. 10. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!