Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell egyen egy anyatej...

Mennyit kell egyen egy anyatejes baba a hozzátáplálást követően?

Figyelt kérdés
Holnap lesz kislányom fél éves, jön az első kanál almalé, de aztán hogyan tovább? Miből mennyit? Előre is köszönöm a válaszokat.
2009. ápr. 11. 11:33
 1/3 anonim ***** válasza:
49%
A legfontosabb, hogy amennyit kíván. 1-2 hétig csak az almalét kóstolgassátok. Ha 1 kanállal kér, akkor annyit adjál, ha többet, akkor annyit.
2009. ápr. 11. 11:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki másképp csinálja, itt is utánaolvashatsz a keresőben, sok ilyen kérdés van.

Én két étkezés között adtam neki almalét 2 napig, majd délben adtam neki almapürét először 2-3 kanállal, majd mikor kérte, kicsit később cici.

Aztán minden nap több almát kapott, és a 4. nap megevett egy egész almát, és ő ezzel ki is váltott egy kaját. Igaz utána 1-2 órára lehet kért cicit, de elég volt neki az alma. Aztán jöhet bele banán, barack...

Döntsd el, kire hallgatsz, mit követsz, mert mindenki mást fog mondani.

Én a doki tanácsait fogadom meg a mai napig, 10 hós a lányom.

2009. ápr. 11. 11:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Első 1-3 hónapban inkább csak kóstolgatás, h. kipróbáld szereti-e azt az ételt és nem allergiás-e. Aztán keverhetsz neki pürét, ha van foga és kézbeveszi a darabokat rágcsálhat...

Ami fontos, hogy szopi után kínáld és egyszerre csak egy új dologgal kínáld. Tejterméket érdemes egy-másfél éves korig mellőzni, az édességeket még tovább. A mennyiséget nyugodtan bízd rá, így megszokja, hogy ne egyen többet a kelleténél.

Van egy nagyon jó, megbízható ,,babaszakácskönyv", W. Ungváy Renáta írta.

Kezdhetitek idénygyümölccsel nagyobb babánál bejön a zabkásába (anyatejjel/vízzel) kevert gyümölcspüré, leveszöldséggel turmixolt husi, szűrt húsleves. Ősszel ne hagyjátok ki a sütőtököt, nagyon finom! Édes, de egészséges, felnőtteknek pedig fetával kiváló.

Jó étvágyat!

2009. ápr. 11. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!