Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás során, akik...

Hozzátáplálás során, akik maguk főzték a bébiételt, mivel kezdtek és miket készítettek és hogyan a továbbiakban?

Figyelt kérdés

Én csak a Kecskemét sütőtök pürét veszem, a többit én készítettem. Alma, alma-barack, répapüré, krumpli-barack.

Nincs saját receptem, ahogy érzem, de lehet ez nem jó, rosszul is összeállíthatom az arányokat? Mondjuk amikor burgonyával sűrítek?

2011. aug. 9. 11:27
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
5,5 hós a lánykám, miket adhatok még neki? A bébiételek mind tele vannak mixelt dolgokkal, én meg nem tudom, hogy miket készíthetek.
2011. aug. 9. 11:28
 2/12 anonim ***** válasza:
amit próbálhatsz már:cékla,brokkoli,cukkini,tök.Két marék :) zöldséghez :) tegyél egy krumplit,párold és saját levével mixeld(biztos hogy jól csinálod,nagyon nem lehet elrontani)
2011. aug. 9. 11:48
 3/12 anonim ***** válasza:

En is ilyen idosen kezdtem a hozzátáplálást. Eleinte elég csak ennyi, majd késobb megismerteted más ízzel is.

Csak simán megpároltam a zoldégeket, gyumolcsoket meg nyersen turmixoltam.

2011. aug. 9. 11:49
 4/12 anonim ***** válasza:

6 hónaposan kezdtem ,leginkább gyümölccsel, a főzelékek később jöttek, először volt az átmenet (gyümölcs és zöldség)

Burgonyával sűrítettem sokáig.

A répát utálta

2011. aug. 9. 12:06
 5/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. Ha uzsira főzeléknek barack-krumplit kap, akkor milyen arányban célszerű keverni? egy- egy?

Cékla-krumplit?

2011. aug. 9. 12:09
 6/12 anonim ***** válasza:

Én is ilyesmiken gondolkodtam tegnap.

Én két barack + 3 krumplit csináltam mára, de nagyon kicsi krumplik (és az én fiam elég sokat eszik). Ezt úgyis érzed.

Tegnap a répa pürébe raktam baba almalét, nagyon finom lett (gondolom, sima almával is jó, csak nem volt itthon), imádta a fiam. Csak nagyon megfogta a hasát.

Én pár nap múlva vagy jövőhéten rizst is fogok csinálni almával, barackkal.

2011. aug. 9. 12:23
 7/12 anonim ***** válasza:
3. Én több gyümölcsöt összeturmixoltam (alam, barack, banán, körte, szilva) mikor mit és ezeket adtam.
2011. aug. 9. 12:43
 8/12 anonim ***** válasza:
én mindig megkostóltam, ha nekem ízlett, neki is fog. Mert ha nagyobb lesz azt fogja enni amit ti, akkor is úgy főzől majd,hogy mindenki megegye. Pl: ha barackot kostóltatok, de krumplival sűrítem, megkostolom, hogy barack íze maradjon.
2011. aug. 9. 13:25
 9/12 A kérdező kommentje:

És miért kell általában krumplival sűríteni a főzelékeket?

Később lehet sajttal is, tudom ezt is.

Csak miért nem lehet főzeléknek is sima barack-almát-körtét stb. adni, miért kell oda a krumpli? A szénhidrát miatt?

2011. aug. 9. 13:55
 10/12 anonim ***** válasza:

12.23-as vagyok.

Na látod ezt nem tudom. De én adtam répát magában, krumpli nélkül is. Sőt szerintem fogok is.

2011. aug. 9. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!