Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? 3 napja nincs...

Mit tegyek? 3 napja nincs kakija az 1hónapos kislányomnak!

Figyelt kérdés

Ma van a harmadik napja,hogy nem kakilt.Anyatejes de néhány napja kell tápszer pótlást adni,mert nem volt elég tejcim.

Jól érzi magát,nem látom rajta,hogy fájna a pocija.De nagyon sokat pukizik,és elég szagos.(ez nem volt eddig)

Úgy gondoltam,ha holnap reggelig nem lesz semmi felhívom a védőnőt és tanácsot kérek tőle.

Vagy járt már más is így?Tudok valamivel neki segíteni?Vagy nem gond ha pár napig nincs neki?

2011. aug. 9. 07:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Tényleg jó, ha szólsz a védönönek, mert különben nemsokára fájni is fog a picid hasa. Ö tudja, hogy milyen módszerrel lehet segiteni( lázmérözés, minibeöntés - ehhez a gyógszertárban kapsz szert, stb). NE várd meg, amig fájdalmai lesznek.
2011. aug. 9. 08:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Anyatejes babáknál előfordul, hogy napokig nincs kaki. (extrém esetben akár egy hétig, főleg fiúknál)Annyira jól feldolgozzák a tejet, hogy nincs mit kakilniuk. Amíg a babát nem zavarja és mikor kakil akkor a szokásos állagú, addig nincs semmi gond.

A büdös puki lehet hogy a tápszertől van, próbáld meg elhagyni.

2011. aug. 9. 08:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én babámnak volt olyan, hogy 6 napig nem volt kaki, igaz, mi csak anyatejesek voltunk, egy gramm tápszert nem evett soha. Azt tudom, hogy anyatejes babáknál tök normális, hogy nincs kaka, de abban az esetben, ha adsz pótlást, fogalmam sincs. Nálunk, ha nagyon feszített, vagy már hosszúnak találtam az időt kaki nélkül, segítettem rajta lázmérővel. Ha pukizik, az jó, mert akkor nem fog fájni a hasa.
2011. aug. 9. 08:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha úgy gondolod hogy már gondot okoz neki hogy nincs kaki, akkor mivel már tápot is kap, csináld azt hogy kamillateát főzöl(filteres, 5 percre a vízbe) és a tápszert ehez teszed hozzá, nekünk mikor elkezdtük a tápot akkor volt ilyen gon, és időnként így ette akkor volt kaki. (doktorénink javasolta, mert a lázmérőzés nekünk nem segített)
2011. aug. 9. 08:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Ikerfiaim 3 hónaposak, anyatejesek és szinte napra pontosan hetente kakilnak. Büdös pukit viszont rengeteget eregetnek és nem hasfájósak. A védőnőnk szerint ez teljesen normális.
2011. aug. 9. 08:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: bocsi azt elfelejtettem, hogy nagy ritkán kapnak egy kis tápszert is pótlásnak. Állítólag még így is belefér.
2011. aug. 9. 08:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Volt olyan, hogy lányom 7 napig nem kakilt. Semmi baja nem lett, és büdöseket tud pukkantani. Amíg nem zavarja addig nincs gond. Ha már látod rajta, hogy erőlködik nagyon, és úgy nem jön. Akkor kicsit emelgesd a lábait, attól kicsit gyorsabb lesz a bélmozgás, ha így sem megy, akkor nedves törlőkendővel kicsit simogasd meg a popóját, és ha így sem megy, akkor jöhet a lázmérő. De amíg nem esik nehezére, nem szenved attól, hogy nem kakilt, te se szenvedj tőle. Addig ne piszkáld. De ha nagyon izgulsz hívd a védőnőt, de 3 nap simán belefér.
2011. aug. 9. 09:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszönöm a válaszokat.Kicsit megnyugodtam.Közben olvasgattam a netten is ilyen témákról,és ott is ezeket írták mint ti.Tápszert nagyon ritkán kap.Az egy hónap alatt kb 5-6 alkalom volt,hogy azt kellet adnom.Még várok akkor egy kicsit és meglátom,hogy viselkedik.De mondom semmit nem veszek észre rajta.Nem görcsöl a hasa,semmi olyan nincs amin látnám,hogy szenved.
2011. aug. 9. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!