Milyen püréket raktatok már el vagy fogtok elrakni babátoknak a fagyasztóba?
A fiam november végén lesz 6 hónapos, kb. akkor tervezem a hozzátáplálást.
Főleg nyári idénygyümölcsöket rakok el, amiket nem fogok kapni télen.
Pl: őszibarack, sárgabarack, meggy, sárgadinnye.
A barackokat megpucolom, összeturmixolom, és pici adagokban lefagyasztom. Ugyanígy csináltam a sárgadinnyét is. a meggyet csak kimagoztam.
Nagyon hasznos lesz. (már ha szeretni fogja.)
Meggy kimagozva. Tök legyalulva. Cukkini kockákra vágva(hogy meg tudjam különböztetni a töktől). Őszibarack felnégyelve, tálcán lefagyasztva, majd így bezacskózva. Borsó, zöldbab kicsit előfőzve. Paradicsom, zeller ugyanúgy, ahogy a barack. Sárgarépa, zöldség pincébe.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe. A borsón kívül minden a mi kertünkből való, a borsó az anyósoméktól.
amikor babát vártam tettem el őszibarackot hámozva, felezve. rengeteget tettem el, de még így is kevés volt. (egyben csak 1-2 barackot lett volna jó fagyasztani, akkor jobban tudtam volna keverni mással.)
meggyet tettem még el magozva.
mivel nyári gyerek, télen nagyon jól jöttek ezek. almával, krumplival, sütőtökkel kevertem.
szerintem a leghasznosabb ezekből betárazni: őszibarack, meggy, sárgabarack, sütőtök, cukkini, brokkoli.
esetleg: ribizli passzírozva, borsó passzírozva, spenót, sóska, répa...
mikor fog születni a babád?
Sütőtököt turmixolva lehet fagyasztani?
Már 5 hónapos múlt a babám :)) De nem csak bébiételt szeretnék neki adni a télen :)
Raktam el meggyet, cseresznyét magozva eddig. Őszibarackot turmixolva akarok majd.
Várok még válaszokat és köszönöm az eddigieket is!
sütőtököt úgy tettem el, hogy megsütöttem egy hatalmasat szeletekben, héjáról leszedtem és kis poharakba töltöttem (sima 2dl-esbe), melegítés után egyből ehette, nem kellett turmixolni.
ha már 5 hós, akkor gyakorlatilag bármit eltehetsz, amíg fér a mélyhűtőbe.
eddig őszi-, sárgabarackot, meggyet, szilvát tettem el. de még zöldségekkel is meg akarom tömni a mélyhűtőt.
Én semmit. Nemes egyszerűséggel azért, mert nem eszi meg azt, ami a fagyasztóban volt. Hiába teszek hozzá frissen pl. krumplit, nem kell neki. :(
Így maradnak télen az üvegesek.
Na ez majd nálunk is kiderül, hogy megeszi-e egyáltalán. Még nem próbáltam.
Köszi a sütőtökös ötletet :) Akkor nem turmixolom.
Tényleg, szilvát is fogok.
Lassan nekünk nem lesz hely a fagyóban :D
Ez is érdekes, hogy mit mikortól lehet, mert pl. a sárgabarack üveges formában 4 hónapos kortól adható. Vagy pl. szintén 4 hónapos kortól van a Hipp őszibarack-sárgabarackos tejpép.
A sárgadinnyét meg a védőnőm pl. 8-9 hónapos kortól ajánlotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!