Az arany fülbevalótól be szabad feketednie a fülnek?
Tiszta arany ékszer nincs. Az aranyat mindenképp ötvözni kell, mert magában túl puha. Attól függően, hogy mennyi benne az ötvözöanyag van 24,18,14,12...stb karátos arany. A baba füle valamelyik ötvözőanyagtól kékül.
Én a helyedben amíg kicsi csak orvosi aranyból készült fülbevalót tennék bele (mondjuk én egyáltalán nem tennék, ki se lövetném), ezek a belövős fülbevalók, illetve nagyobb ékszerészeknél is lehet kapni orvosi arany fülbevalókat. Annak az ötvözö anyagai úgy vannak kiválasztva, hogy se allergiát ne váltsanak ki, se semmilyen reakcióba nem lépjenek a bőrrel.
én első
kedves előttem szóló, tisztában vagyok vele, hogy arany a neve, azt hogy ötvözött, azért írtam, hogy levezessem miért lehet más színű.
Van 12, 10 sőt még 8 karátos arany is. Magyarországon nem divat, de nyugaton az olcsóbb aranyékszerek legnagyobb része 8 karátos arany.
Én allergiás vagyok a legtöbb fémre, a rézre is, tehát nekem azonnal el kezd felpattogzani a bőrőm az "aranytól" és a folyadék a ilyenkor a hólyagokból kijön reakcióba lép a legtöbb ékszerrel. Szép feketés/zöldes réteg képződik. A 18 karátosat sem mindíg viselem el, van olyan nyakláncom amit bírok és van amit nem. Az ötvözöanyagtól függ.
Saját tapasztalatomból tudom, ezért írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!