Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az arany fülbevalótól be...

Az arany fülbevalótól be szabad feketednie a fülnek?

Figyelt kérdés
8 hetes a kislányom és 2 hete tettem bele a arany fülbevalót. Egyre kékebb a füle hátulja,ott ahová a fülbevaló ér.Én úgy tudom az aranynak nem szabad be feketedni.Vagy akkor az nem is arany?Mert ha így van akkor vissza viszem és reklamálok.
2009. ápr. 10. 11:10
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Tiszta arany ékszer nincs. Az aranyat mindenképp ötvözni kell, mert magában túl puha. Attól függően, hogy mennyi benne az ötvözöanyag van 24,18,14,12...stb karátos arany. A baba füle valamelyik ötvözőanyagtól kékül.

Én a helyedben amíg kicsi csak orvosi aranyból készült fülbevalót tennék bele (mondjuk én egyáltalán nem tennék, ki se lövetném), ezek a belövős fülbevalók, illetve nagyobb ékszerészeknél is lehet kapni orvosi arany fülbevalókat. Annak az ötvözö anyagai úgy vannak kiválasztva, hogy se allergiát ne váltsanak ki, se semmilyen reakcióba nem lépjenek a bőrrel.

2009. ápr. 10. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányomnak sötétkék lett.Elöször megijedtem,hogy nem birja.Este lemostam és azota sem láttam.Az arany gyakran megszinezi a bört.Ez egészségileg is jelent valamit.Azér is ijedtem meg.
2009. ápr. 10. 11:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is ebben a cipőben járok, csak nekünk nem a baba füle, hanem a fülbevaló (az egyik) feketedett be, de nagyon csúnya. Pedig 2 hónapja van a fülében. Épp ma fogom visszavinni az ékszerészhez, és megkérdezem, hogy ez most mi?
2009. ápr. 10. 11:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Orvosi fülbevaló volt 6 hetes koráig a fülében,amit a kórházban tettek bele. Az is fekete már.
2009. ápr. 10. 11:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Természetes!Az arany nem oxidálódik,de koszolodik.Az ékszerésznél van olyan folyékony anyag amitöl 1 perc alatt szép lesz.Mi a korházit hagytuk benne és kétszer kellett tisztitani.Most egy éves.A fültö is sötétkék lett,a fülcsi miatt van. Én kiveszem a fülcsit hetente egyszer és ugy mosom meg,lejön az.Elsö válaszolonak:Arany a neve.A 24 karátbol az aranyfüst van,ékszer nincs.24 karát a lágy fém és öt ötvözik ezüst vagy rézzel igy 18 karát(75%arany)14(58.33% arany)Ennél kisebbet nem készitenek.
2009. ápr. 10. 14:43
 6/7 anonim ***** válasza:

én első

kedves előttem szóló, tisztában vagyok vele, hogy arany a neve, azt hogy ötvözött, azért írtam, hogy levezessem miért lehet más színű.

Van 12, 10 sőt még 8 karátos arany is. Magyarországon nem divat, de nyugaton az olcsóbb aranyékszerek legnagyobb része 8 karátos arany.

Én allergiás vagyok a legtöbb fémre, a rézre is, tehát nekem azonnal el kezd felpattogzani a bőrőm az "aranytól" és a folyadék a ilyenkor a hólyagokból kijön reakcióba lép a legtöbb ékszerrel. Szép feketés/zöldes réteg képződik. A 18 karátosat sem mindíg viselem el, van olyan nyakláncom amit bírok és van amit nem. Az ötvözöanyagtól függ.

Saját tapasztalatomból tudom, ezért írtam.

2009. ápr. 10. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Sziasztok, én vagyok a 11:19-es. Voltam az ékszerésznél, és seperc alatt megpolírozta a megfeketedett fülbevalót, gyönyörű lett .Tehát nem kopás, amire én gondoltam, hanem oxidálódott, valószínűleg a Tetrán kenőcstől, mert az a fülecskéje kicsit begyulladt, és azt sokszor kenegettem neki. Lényeg a lényeg, nem vertek át, igazi arany, és szebb lett, mint újkorában! :)
2009. ápr. 10. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!