Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El fog múlni a bukás a most...

El fog múlni a bukás a most 14 hónapos kisfiamnál? Mikor már?

Figyelt kérdés

Voltunk gasztroenterológusnál, azt mondta, hogy 1,5 éves koráig elfogadható, hogy bukik, ha mellette más panasz nincs és szépen fejlődik a gyerek. Igazán nem bukik rengeteget, van, hogy hetekig semmi, de most pl. 3 nap alatt 2x-er. Kaptam étrendjavaslatot, azt betartjuk.

Más is volt így? Elmúlhat még ilyenkor a bukás? Aggódom!

2011. aug. 7. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Elvileg úgy van, hogy minél több szilárdat eszik, annál kevesebbet bukik..szerintem 14 hónapos korban el kellett volna múlnia..mivel reggel, meg este kap tápszert vagy tejcsit, vagy mégritkábban...

Azt nem mondták, hogy refluxos? Bár, igaz az is elmúlik..fiuknál lassabban...

2011. aug. 7. 13:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Annyit mondott a doktornő, hogy igen, ez reflux, ami a fiúknál gyakoribb és hogy az esetek 90 %-ában 18 hónapos korára nyomtalanul elmúlik. GYógyszert nem adott, mert nem vészes, nem zavarja a fiam. Annyi, hogy a savas gyümölcsöket, túl meleg és hideg ételeket kell kerülnünk.

Ha nem múlik, akkor kell visszavinni.

2011. aug. 7. 13:33
 3/4 anonim válasza:
Az én lányom születése után lélegeztetőgépen volt 2 hétig, így csak szondával tudták etetni, ami kitágította a gyomorszáját és refluxos lett. Orrán, száján hányt. A kórházban ajánlották a NUTRITON-t. Ez egy tápszer sűrítő, amitől a pocakban besűrűsödik a tejcsi és a tea, így egy csepp sem jön vissza! Mi 9 hónapos koráig használtuk, és nagyon ajánlom, mert bevált. Semmi nem jött neki vissza. Kb. 2000ft egy doboz és elég sokáig. Én így csináltam neki: 210ml víz+7 kanál tápszer+4 kanál NUTRITON. Ha kipróbálod, egy tanács: a doboz 30ml-n ként ír egy kanál sűrítőt, de ne tegyél annyit, mert olyan sűrű lesz tőle, hogy nem tudja kiszívni a cumisüvegből. De nygodtan sűrítheted vele neki a főzeléket is, bármit. És ez nem gyógyszer! Semmi baja nem lesz tőle, ha adsz neki. Szentjánoskenyérfa cucc van benne. 13hós anyuka
2011. aug. 7. 14:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kislányom is 14 hónapos, refluxos. Ő gyógyszert is szed, és azt mondta a gasztro-s doktornő, hogy még szedje tovább folyamatosan, mert van olyan gyerek, aki csak 2 éves korára növi ki teljesen.
2011. aug. 11. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!