Kisfiam teájába tehet természetes szőlőcukrot?
Nem kötekedésből írom, segíteni szeretnék.
A sima cukor egy pici gyereknek szerintem teljesen felesleges még. Eleget eszik még életében belőle, akkor sem lesz rá szüksége egyáltalán.
Ennél egy fokkal jobb a szőlőcukor (glükóz) (pláne, ha bio), de sajnos ez sem sokkal hasznosabb.
Még egy szinttel jobb a gyümölcsukor (fruktóz). Én alapvetően ezt szoktam használni a kristálycukor helyett. De a foga még ettől is fog romlani.
Viszont a legjobb (egyik hozzászóló írta is) a nyírfacukor (xilit - illetve kb. -- kicsit bonyolultabb ennél) vagy például a sztívia. Előbbinek a világon semmi utóíze nincs, teljesen jól használható, viszont sajna drága és hozzá kell szoktatni a szervezetet, mert eleinte hashajtó hatású lehet.
A sztíviának viszont nagyon jellegzetes íze van, szokni kell, de ez is teljesen természetes, növényből nyert édesítő.
Ja, és a legjobb (ami szerintem kicsit sem elhanyagolandó), hogy a nyírfacukortól és sztíviától nem romlik a fog, mert a baktériumok nem tudnak elszaporodni a szájban.
köszönöm a válaszokat!
Sztíviát épp most akarunk majd használni,de nem tudtam hogy azt lehet gyerekeknek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!