Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul van megadva a Panadol...

Rosszul van megadva a Panadol Baby szirup adagolása?

Figyelt kérdés
A kisfiam 10 kg. Az útmutató szerint 6 ml-t kellene neki adnom. 6 ml az kb 1 kiskanálnyi. Viszont, a Panadolhoz van egy adagoló cső. Ezen az egységek cl-ben vannak. Ti az adagolócső szerint adjátok a szirupot, vagyis 10 kg-s gyereknél a 6-osig felhúzva (az 6cl), vagy kisaccoljátok, hogy a cső legalján mennyi lehet a 6 ml? (merthogy ml-es beosztás nincs) Viszont, ha tényleg ml-re gondoltak, az nagyon kevésnek tűnik... Segítsetek, hogy kell adni?
2011. aug. 3. 21:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az adagolócsővel amit adnak, azzal adtuk a fiunknak mindig, ha csak az alján sacc 6ml-t csinálnánk, akkor az kóstoló lenne, max.

Rosszul tüntették fel szerintem a skálát. Ha megnézed akkor egy 12évesnek se éri el a 6cl-t az adagja. És nem érdeke senkinek felesleges skálát csinálni...

Csövecske be az üvegbe, 6ig felhúz, és adhatod a kicsinek

2011. aug. 3. 21:50
 12/18 A kérdező kommentje:
Lanfear: igen, szerintem is kóstoló az "igazi" 6 ml. Viszont a skàla szerinti 6 egység meg brutàl soknak tűnik. Nem szeretném szétvágni a gyomrát :(
2011. aug. 3. 21:53
 13/18 anonim ***** válasza:

Ami soknak tűnik az nem is sok. Ezt bébi mellett nem tanultad még meg?:D

Nem lesz baja, ha az adagolóval kiméred, ellenben ha lázas, és csak szopogat egy kicsit, nagyobb bajt csinálsz.

Eddig mit használtatok? Kicsinek amikor 2,5-3mleket kellett adni ilyen löttyökből, nuró fecsitek, mérő kanalatok, esetleg neked sütős kanalad, miben bízol.

25hónapot megélt, és egy időben folyton kapta ezeket(hol láz, hol spontán fájt a foga, se a gyomra se a mája se se se, jól van)

Jobbulást a kicsinek

2011. aug. 3. 22:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is úgy adom...bele az üvegbe a fecskendőt és 6-ig felhuzom. Nem sok, csak annak tűnik. Többször használtuk, és mindig így.
2011. aug. 3. 23:39
 15/18 anonim ***** válasza:
az en babam is 10 kg es 5 ml-t mondot a doki...
2011. aug. 4. 00:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nem tudom ti mit mértek, de én most kimértem a nurofenes, a panadolos, és sima injekciós fecskendővel is. Az 5ml, az egy evőkanál, de a kanalas köhögéscsillapító kanalával is annyi 5ml. Nem hülyék a gyártók sem, valamit benéztetek. A fecskendővel kell mérni, nem véletlenül van a dobozban.
2011. aug. 4. 01:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja és hülyeség hogy cl-ben van a mérce a panadolon. Akkor 5 egység az fél deci lenne. Meg kellett volna tanulni a mértékegységeket.
2011. aug. 4. 01:16
 18/18 anonim ***** válasza:
Tökre igazad van utolsó, ezt már én is megírtam tegnap este, hogy kimértem 5ml vizet és az egy evőkanálnyi, de el se olvassák....Ja, 6 cl....nekem is egyből az jutott eszembe, hogy pálinkábl is max.2 cl-t tudok meginni :)
2011. aug. 4. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!