Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Utazási csekkre mennyit fizet...

Utazási csekkre mennyit fizet a tb?

Figyelt kérdés
Mi autóval közlekedünk egyik városból a másikba, amikor koraszülött babánkat kontrollokra hordjuk. Ilyenkor kapunk egy pecsétet az utazási csekkre, és ha betelt, a tb-nél kell beváltani. Nem tudom, mi ennek a menete, aki ismeri, kérem, írja le! Előre is nagyon köszönöm!
2011. aug. 2. 15:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Táblától tábláig számolják a kilométert,és utána km-enként fizetnek valamennyit,a konkrét összegre nem emlékszem.Az biztos,h nem fogjátok megkapni a teljes ráköltött összeget.Be kell küldeni vagy bevinni a területileg illetékes irodába,és utalják,vagy küldik,ahogy kéred.
2011. aug. 2. 16:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi Pestre járunk,az illetékes oephez küldjük a papirt,kb 120km-re(ez egy út oda vissza) kaptunk 5ezer és pár forintot.
2011. aug. 2. 17:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy papírra 4 pecsét fér, arra figyeljetek hogy az utazási papír kiállításától max 6 hónapig érvényes! Legyen rajta hosszú pecsét és az orvos aláírása. TV-be be lehet vinni személyesen vagy postán is be lehet küldeni.

Amire figyelni kell:

- Hogyan van kitöltve...? Mert ha az van ráírva hogy tömegközlekedéssel NEM utaztatható, csak akkor fizetnek benzinpénzt. Különben le kell adni a buszjegyet. Ezt érdemes megnézni hogy aki kitöltötte az elejét, mit írt rá.

- Az első oldalon ALUL neked kell kitölteni, vagy a lakcímet ráírni vagy a bankszámlaszámot és a bank nevét. Bankszámlára kb 3 héten belül megy a pénz, postán kivárják a 4 hetet.

- Első oldalon ALUL alá kell írni, különben visszaküldik. Aláírás nélkül érvénytelen. Mivel babáról van szó, Neked kell aláírni.

Amikor megvan a 4 pecsét vagy még éppen belefértek a 6 hónapba, beküldöd/beviszed és küldik a pénzt.

Arra figyelj hogy ki adta az utazási papírt! Mert ha háziorvos adta akkor bekérik a beutalót is (másolat a TB-nek). Ha szakorrvos adta, akkor oké, nem kell beutaló.

2011. aug. 2. 17:37
 4/6 anonim ***** válasza:
3.vagyok. Ami kimaradt: oda-vissza számold ki a kilométert és 18 Ft / km, ennyit fizet a TB.
2011. aug. 2. 17:39
 5/6 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ!

Utolsó, te egyszerűen szuper vagy, nagyon köszi!!!

2011. aug. 2. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, köszi.

Sajnos nálunk én járok sokat orvosokhoz, Pest, Pécs, ide-oda, a lakóhelyünktől mind messze van. Ezért tudom azt, amit leírtam. Én is jártam már pórul, nem volt aláírva alul, nem szakorvos hanem háziorvos adta az utiköltséges papírt, stb....szóval innen tudom én is őket. Azóta én is odafigyelek mindenre. Meg arra is, hogy a 13 hónapos kislányunk ne tépje szét az utiköltséges papírt :)))

Remélem a babátok jól van és minden rendben Vele, mert az a legfontosabb!

2011. aug. 3. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!